Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ga voor vuurwerkshows naar de Randstad

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
DEN HAAG (ANP) - Iedereen die van vuurwerk wil genieten maar het niet voor de eigen voordeur wil afsteken, kan op een aantal plekken in Nederland terecht voor centrale vuurwerkshows. Op de Erasmusbrug in Rotterdam is de grootste vuurwerkshow, het nationale aftelmoment is dit jaar in Den Haag. Andere steden met vuurwerkshows zijn onder meer Amsterdam, Hilversum, Zoetermeer en Apeldoorn.

Voor het Nationaal Vuurwerk kunnen mensen vanaf 22.30 uur terecht op de kade bij de Erasmusbrug. Daar worden de grootste hits van het jaar gedraaid, waarna om middernacht het vuurwerk boven de brug losbarst. Bezoekers kunnen tussen 22.00 en 02.00 uur gratis met de metro van en naar het vuurwerk reizen.

Het Nationaal Aftelmoment op NPO1 wordt dit jaar live uitgezonden vanaf de Hofvijver in Den Haag. Bezoekers kunnen daar van 22.00 tot 01.00 uur terecht voor het oudejaarsfeest. De stad heeft daarnaast nog twee andere vuurwerkshows, in Scheveningen en Laak. De show in Laak is een initiatief van de inwoners zelf.

Amsterdam

De vuurwerkshow in de hoofdstad staat dit jaar in het teken van de diversiteit van de Amsterdamse inwoners. In het kader van het thema 'Amsterdam UNITE' worden de vlaggen en gezichten van 180 Amsterdammers met verschillende nationaliteiten op LED- en waterschermen geprojecteerd. Die 180 Amsterdammers zijn zelf ook aanwezig om het nieuwe jaar in te luiden. Het vuurwerk wordt dit jaar op de kop van het Java-eiland afgestoken en is ook te zien vanaf de Jan Schaeferbrug en de Noordwal.

Het Apeldoornse nieuwjaarsfeest begint om 23.00 uur op het Marktplein. Burgemeester John Berends is bij het aftelmoment en opent de vuurwerkshow om middernacht. Zoetermeer organiseert een centrale vuurwerkshow vanaf het Dobbe-eiland. In Hilversum kunnen mensen zich op de Markt in het centrum verzamelen voor het schouwspel, dat tot 00.20 uur zal duren.

Kindervuurwerk

De allerkleinsten, die te jong zijn om tot middernacht op te blijven, kunnen in Rotterdam en Hilversum terecht voor kindervuurwerkshows. In beide steden beginnen die om 19.00 uur.

In steden als Groningen, Leeuwarden, Assen, Nijmegen, Zwolle, Utrecht en Maastricht worden geen vuurwerkshows gehouden. In Assen en Leeuwarden is volgens de gemeenten vanuit de inwoners weinig belangstelling voor een centrale vuurwerkshow. Een woordvoerster van gemeente Zwolle zegt ,,initiatieven van bewoners af te wachten''. Volgens haar is het organiseren van een vuurwerkshow geen taak voor een overheid. In Groningen wordt om de schade in de binnenstad te beperken, in het uitgaansgebied een extra vuurwerkvrije zone ingesteld. De andere steden zeggen de noodzaak van een vuurwerkshow niet zo in te zien.

Zoals ieder jaar rijden op oudejaarsavond na 20.00 uur in Nederland geen treinen meer. De treinen beginnen na de jaarwisseling rond 01.00 uur 's nachts weer te rijden. Op 1 januari geldt een zondagsdienstregeling.

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

14 mei '24 ( 9:04)

Travis Scott geeft volgende maand extra show in GelreDome

Travis Scott geeft volgende maand een extra optreden in Nederland. De Amerikaanse artiest zou al op vrijdag 28 juni in Arnhem optreden, maar doet dat op zondag 30 juni nog eens in GelreDome.