Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een dagje pretpark in de kerstvakantie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - De website Parkplanet.nl heeft een speciaal overzicht van de pretparken die de komende kerstvakantie open zijn. In die attractieparken worden de bezoekers getrakteerd op allerlei feestelijke extra activiteiten als schaatsen, rodelen, langlaufen of zich warmen aan het kampvuur.

Dicht bij huis
Lekker dicht bij huis, in ons eigen land, zijn drie grote attractieparken in de winter open. De Winter Efteling biedt naast de geliefde reguliere attracties een overdekte schaatsbaan, een langlaufbaan en een Kinder Winter Wonderland. Het park in Kaatsheuvel is dit jaar voor het eerst ook van oud op nieuw open. Het grotendeels overdekte Toverland in het Limburgse Sevenum is elke dag van het jaar open, dus ook in de winter. Plopsa Indoor in het Drentse Coevorden is in de kerstvakantie geopend en krijgt het bekende stripkonijn Bobo op bezoek.

Bij de buren
Ook bij de oosterburen zijn enkele attractieparken in de wintermaanden open. In Phantasialand in Brühl, bij Keulen, wordt elke winterse openingsdag afgesloten met het wintersprookje De magische roos, dat eindigt met een bijzonder vuurwerk. In het Duitse Zwarte Woud heeft Europa-Park in Rust een echte Weihnachtsmarkt binnen zijn poorten en als extraatje een reuzenrad van ruim vijftig meter hoog. In België zet Plopsaland in De Panne de winterdeuren open. In het park van kabouter Plop, Mega Mindy en Piet Piraat kunnen kinderen onder meer een praatje maken met de Kerstman.

Iets verder reizen
Disneyland Paris heeft een complete wintermetamorfose ondergaan. Het kasteel van Doornroosje verandert dankzij duizenden witte lichtjes iedere avond in een glinsterend ijspaleis en Mickey Mouse verzorgt een feestelijke kerstvoorstelling. In Tivoli, in de Deense hoofdstad Kopenhagen, staat kerst geheel in het teken van Rusland, met een replica van de bekende Pokrov-kathedraal in Moskou. Ook de attractieparken Liseberg (Göteborg, Zweden), Port Aventura (Salou, Spanje) en Gardaland (Italië) hebben metershoge kerstbomen vol lichtjes, nepsneeuw en kerstactiviteiten.

Open en gesloten
In de meeste attractieparken duurt het winterseizoen tot en met 8 januari 2012. Sommige parken sluiten echter eerder de poorten of zijn niet alle dagen geopend. Er zijn ook parken die op de kerstdagen of op nieuwjaarsdag gesloten zijn.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.