Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rabobank tekent deelnamecontract Floriade

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

VENLO - Een afvaardiging van de Rabobank bracht vrijdag een werkbezoek aan het Floriadepark en aan het eigen paviljoen: Rabo Earthwalk. Aan de verwachte publiekstrekker van Floriade 2012 wordt al maanden volop gebouwd en deze week werd hierin het hoogste punt bereikt. Aansluitend tekenden de Rabobank en de Floriade 2012 het officiële deelnamecontract.

In 2008 werd de Rabobank officieel hoofdsponsor van de Floriade. Op themaveld Environment, direct aan het water, verrijst inmiddels het paviljoen: een halve aardbol met een doorsnee van maar liefst 20 meter. Floriadebezoekers lopen omhoog langs de wand van de wereldbol om te eindigen op het dak van de wereld.

Het paviljoen laat de bezoeker vanuit een uniek perspectief zien welke wereldstromen er nodig zijn voor ons dagelijks leven. De film vertelt het verhaal over de manier waarop de mens de aarde in cultuur brengt en hoe er in het landschap stromen ontstaan zoals voedsel, water, transport, data en natuurlijk ook financiën, die continu in beweging zijn. 

Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor 'glocalizers' ondernemers met lef en ambitie. Deze maken met hun initiatieven de wereld beter, rijker en/of duurzamer. De bezoeker maakt op vier verschillende niveaus kennis met in totaal tien glocalizers. 

"Het paviljoen sluit meer dan uitstekend aan bij deze Floriade. Het is met zijn bijzondere verschijningsvorm bij uitstek één van de eyecathers van het Floriadepark. De Rabo Earthwalk combineert educatie, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie en presenteert dit aan de bezoekers door middel van een spectaculaire beleving zoals nooit eerder is vertoond", aldus Paul Beck, Algemeen Directeur Floriade 2012.

De komende maanden zal de bouw van de Rabo Earthwalk worden afgerond. Tijdens de Floriade kunnen tenminste 7.000 bezoekers per dag het paviljoen van Rabobank bezoeken.

© Nationale Recreatiegids

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.