Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kleine pareltjes tussen levensgrote treinen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

UTRECHT - Het Spoorwegmuseum organiseert voor de vierde keer het modelspoorevenement On traXS. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart 2012 zullen de mooiste modelspoorbanen van Europa een plekje krijgen tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum. Diverse leveranciers en fabrikanten tonen de nieuwste producten.

De modelbanen komen uit heel Europa. Daardoor is het een evenement met internationale allure. Daarnaast roemen bezoekers de unieke sfeer van het evenement. De historische treinen  bieden een ideaal decor voor de dertig mooi afgewerkte modelbanen. De slogan is dan ook niet voor niets: klein ontmoet groot in het Spoorwegmuseum. Het bezoek aan het museum is bij de prijs inbegrepen (museumkaarthouders zijn gratis).

Het evenement groeit ieder jaar. Sindsde eerste editie in 2009 groeiden de bezoekersaantallen in 2011 naar 14.000. Vanwege dit succes wordt de grote expositieruimte van het museum bij het evenement getrokken. Daardoor is er meer vloeroppervlak beschikbaar voor de banen en stands. De latvoor de dertig uitgenodigde modelspoorbanen is deze keer nog hoger gelegd.

De bouwers zijn persoonlijk aanwezig om tekst en uitleg te geven. Er zijn banen te zien uit Nederland, Duitsland, België,Engeland en Frankrijk. Er worden verschillende demonstraties gehouden over allerhande onderwerpen binnen de modelbouw. Gerenommeerde gastsprekers zullen de bezoekers tijdens de demonstraties kennis laten maken met de fijne kneepjes van de modelbouw.

© Nationale Recreatiegids

via Nieuwsbank

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.