Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kensington volgt rode draad in Ziggo Dome

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM - Kensington brengt een rode draad aan in de concertreeks in de Ziggo Dome, die de band vanaf woensdag vijf avonden achtereen vult. Met één thema onderscheidt de concertreeks zich van voorgaande twee jaren, zegt gitarist Casper Starreveld.

Na twee shows in 2015 en drie shows in 2016 staat Kensington deze week vijf keer op het podium van de concerthal. "Het is echt één show geworden, zowel muzikaal als visueel met licht en video", vindt Casper. "Voorheen dachten we in losse liedjes. Het is dit jaar meer één geheel met een grote rode draad."

De voorbereidingen voor de komende concertreeks begonnen al vorig jaar. "Na de vorige reeks van drie concerten begonnen we al na te denken over de volgende shows. Wat kan er beter, wat is tof?''

Stijgende lijn

''Afgelopen voorjaar zijn we begonnen aan het concept en gingen we nadenken over de setlist en overleggen met de podiumbouwers. We willen mensen wel een stijgende lijn laten zien en waar voor hun geld bieden. Het wordt een steeds grotere uitdaging, met lichtspecials en nog mooiere videobeelden", zegt Starreveld. "We benaderen deze shows meer theatraal. De bezoekers gaan door bepaalde fases heen die we duidelijk maken met kleuren. Ik hoop dat de mensen dat echt gaan zien."

Kensington heeft de setlist voor de komende concerten opgebouwd aan de hand van nummers van het vierde album Control dat na 55 weken nog steeds op de twaalfde plaats staat in de Album Top 100. Kensington speelt ook een groot aantal nummers van het album Rivals uit 2014, dat overigens ook nog onafgebroken in de Album Top 100 staat.

ArenA

Voorlopig keert Kensington niet terug in de Ziggo Dome. Volgend jaar zomer staat de ArenA op het programma, waar nog kaarten voor te koop zijn. In januari en februari doet Kensington een aantal kleine popzalen aan. Die concerten zijn uitverkocht. "Dat vonden we wel een mooi contrast met de ArenA. Het is tof om in kleine zalen te spelen. Dat doen we elders in Europa en het is leuk om dat ook weer in Nederland te doen. Je hebt meer contact met fans."

De bandleden hebben onlangs in Antwerpen nieuwe nummers geschreven, vertelt Casper. "Het waren de eerste schrijfsessies na Control. Daar gaan we nu verder mee aan de slag. De bedoeling is om in het najaar van 2018, na ons concert in de ArenA, aan ons vijfde album te werken."

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.