Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

EasyJet: tickets duurder door faillissementen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij easyJet verwacht de komende tijd zeer goede zaken te doen, mede dankzij de ondergang van concurrenten als Air Berlin en Monarch Airlines. Doordat die zijn weggevallen, kunnen andere aanbieders komende winter waarschijnlijk meer vragen voor hun tickets.

Dat heeft scheidend topvrouw Carolyn McCall gezegd in een toelichting op de jaarresultaten van de Britse prijsvechter. EasyJet ziet geen aanleiding om zelf het vluchtaanbod harder te laten groeien. De capaciteit neemt zelfs wat minder sterk toe dan afgelopen jaar het geval was.

EasyJet vervoerde afgelopen jaar een recordaantal van ruim 80 miljoen passagiers, bijna 10 procent meer dan een jaar eerder. Dat was ruimschoots voldoende om alle extra beschikbare stoelen te vullen, aangezien de capaciteit met 8,5 procent toenam. Gemiddeld zaten de vliegtuigen voor 92,6 procent vol, een record voor easyJet.

Omzet nam toe
De omzet nam met ruim 8 procent toe tot iets meer dan 5 miljard pond (5,7 miljard euro). De nettowinst viel evenwel met 305 miljoen pond ruim 30 procent lager uit dan een jaar eerder. Dat komt mede doordat easyJet hoge kosten moest maken om zich voor te bereiden op het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.

Dit jaar zet easyJet in op een toename van het stoelaanbod met 6 procent. Daarbij is extra capaciteit als gevolg van de overname van sommige activiteiten van het failliete Air Berlin niet meegerekend. De boekingen voor de eerste helft van het nieuwe boekjaar liggen voor vergeleken met een jaar eerder.

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.