Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sharon den Adel lanceert soloproject

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM - Na dik een week vol geruchten is eindelijk duidelijk wat Sharon den Adel van Within Temptation gaat doen. De zangeres lanceert een eigen soloproject: My Indigo, zo onthulde ze donderdag in RTL Late Night.

Op de site en sociale media-accounts van Within Temptation werd al de hele week aangekondigd dat er een 'official statement' zou volgen. Op internet werd druk gespeculeerd over een mogelijk einde van de band en een eventuele deelname aan het Eurovisiesongfestival. "Dat het zo zou triggeren had ik nooit gedacht. Het is toevallig dat het Songfestival ook speelde deze week", lachte Sharon. "Het werd steeds groter en ik werd er zenuwachtig van."

In de uitzending vertelde de frontvrouw van de rockband dat ze twee jaar geleden er even doorheen zat. "We kwamen terug van een tour en normaal duiken we dan meteen de studio in met heel veel inspiratie. Nu had ik totaal geen energie. Alles was te veel", aldus Sharon. Ze trok zich daarom terug om zich af te vragen wat ze wil en of ze nog door wilde met Within Temptation.

Bevrijdend

Sharon besloot zich een tijdje los te maken van de band maar ging wel tot haar eigen verrassing weer liedjes schrijven. "Dat heb ik omarmd en daar ben ik vol voor gegaan. Het is een heel persoonlijk document geworden."

De liedjes waren eigenlijk nooit bedoeld om uit te brengen, maar nu beseft Sharon toch dat het de moeite waard is. "Het was nooit de bedoeling om solo te gaan. Ik wilde mijn emoties kwijt en daar kwam iets heel anders uit. Dat werkte bevrijdend." Sharon vond daardoor ook de weg terug naar Within Temptation. De band blijft dan ook gewoon bestaan naast Sharons soloproject.

Echt veel verwachting heeft de zangeres niet van My Indigo. "Ik moet het nu de wereld insturen en ik zie wel wat er gebeurt."

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.