Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bungalowpark geeft boost aan Beekse Bergen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
ROSMALEN (ANP) - Het nieuwe bungalowpark dat bij Safaripark de Beekse Bergen gebouwd wordt, moet zorgen voor een derde meer bezoekers voor het park. Dat zei directeur Dirk Lips van moederbedrijf Libéma dinsdag tegen het ANP. De bungalows moeten 350.000 bezoekers per jaar trekken. Nu komen jaarlijks nog zo'n 900.000 mensen naar het dierenpark.

Libéma investeert 100 miljoen euro in het bungalowpark dat bezoekers ,,tussen de dieren'' laat overnachten. Een beleving die in Europa uniek is, volgens Lips.. ,,De dieren komen heel dichtbij, maar wel veilig'', legt hij uit. ,,Er komt een gracht van 7 meter breed, dus als de dieren daar in de buurt staan, zijn ze op 10 meter van het terras van je huisje. Dat is heel dichtbij.''

Lips is al jaren bezig met het plan dat in een natuurgebied aan de rand van de Beekse Bergen wordt aangelegd. Dat wordt gecompenseerd door elders 37 hectare natuur aan te leggen.

Vanaf deze zomer te boeken

In de lente van 2018 worden de huisjes, safaritenten en een paar boomhutten voor het eerst verhuurd, maar ze zijn al vanaf deze zomer te boeken. Libéma mikt op gezinnen uit Nederland en België, maar ook vanuit Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken is er al belangstelling. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere bungalowparken aan de bovenkant van de markt.

,,Een bungalowpark alleen is niet meer genoeg in Nederland'', stelt Lips. ,,Het moet echt een vakantiebestemming zijn. Hier hebben we het safaripark en het thema Afrika.'' Investeringen in nieuwe resorts doet Libéma in de toekomst dus alleen als ze iets extra's bieden behalve alleen huisjes, geeft hij aan.

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.