Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kans voor innovatieve ondernemers in de vrijetijdssector: PMPC 2.0 weer geopend!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Innovatieve ondernemers uit de vrijetijdssector opgelet. Heeft u een goed idee voor nieuwe diensten of producten voor de toeristische markt, maar kunt u nog wel extra hulp gebruiken? Maak gebruik van de subsidieregeling PMPC 2.0. Vanaf 1 februari tot en met 1 maart kunt u weer subsidie-aanvragen indienen voor het opstellen en uitvoeren van een innovatieve businesscase. Het gaat om Product Markt Partner Combinaties (PMPC). Hierbij draait het om de ontwikkeling van nieuwe producten in samenwerking met ondernemers uit andere markten zoals de sport- zorg-, natuur-, cultuur of agro en foodsector. Dit jaar is de subsidie verhoogd naar een maximale bijdrage van 100.000 euro per aanvraag.

Innovaties maken Overijssel aantrekkelijk
Innovaties in de vrijetijdssector zorgen voor een gevarieerd aanbod voor de gast waardoor Overijssel aantrekkelijk is en blijft. Provincie Overijssel wil ondernemers stimuleren om samen met andere partijen, binnen en buiten de sector, vernieuwende producten te realiseren. Projecten als de fiets- én eetroute Feel Food , het streekproductenlabel Verrukkelijk Vechtdal, klimbos Avontuurlijk Paasloo en Gastroeien met speciale roei- en verblijfarrangementen in Steenwijk zijn enkele voorbeelden van eerdere initiatieven die mede tot stand zijn gekomen door de PMPC-regeling.

Extra informatie
De PMPC 2.0 regeling gaat twee keer per jaar open. Alle binnengekomen aanvragen worden getoetst aan een van te voren vastgestelde scoringstabel. Meer informatie over de werkwijze en randvoorwaarden staat op www.overijssel.nl/pmpc, hier staat ook een animatie die meer uitleg geeft over de regeling.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.