Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toename buitenlandse toeristen zet door

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse toeristen dat Nederland aandoet zit in de lift. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing) groeit hun aantal in 2017 waarschijnlijk met zo'n 3 procent naar 16,2 miljoen. Afgelopen jaar kwamen er al zo'n 15,7 miljoen toeristen naar ons land, wat 5 procent meer was dan in 2015.

Nederland heeft vooral in de buurlanden aan populariteit gewonnen. Zo kwamen er in 2016 met een totaal van ruim 4,5 miljoen circa 7 procent meer Duitsers. Belgen waren, met dik 2,1 miljoen, 8 procent talrijker en uit het Verenigd Koninkrijk kwamen ruim 2 miljoen bezoekers, wat neerkomt op een stijging van 8 procent.

Ook de groei vanuit de Verenigde Staten zet stevig door: bijna 1,2 miljoen Amerikanen bezochten ons land in 2016. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder, wat volgens het NBTC mede is ingegeven door de aantrekkende economie en de goedkopere euro.

Door de terroristische dreiging in Europa kwamen er in 2016 wel minder Japanse toeristen naar Nederland. Het aantal bezoekers uit het Aziatische land liep met bijna een kwart terug. Japanners zijn ,,relatief risicomijdend'', aldus het NBTC.

Verder ontving Nederland voor het eerst in jaren minder Chinezen (min 15 procent). Dat komt onder meer doordat het voor Chinezen lastiger is geworden om een visum te verkrijgen voor Schengenlanden. Russen en Brazilianen werden respectievelijk 19 en 30 procent minder gesignaleerd. Dat heeft vooral te maken met de economische problemen in hun eigen land.

De groei uit de buurlanden en de Verenigde Staten zal in 2017 waarschijnlijk doorzetten, voorspelt het NBTC. Vanuit Azië wordt eveneens groei verwacht: zo zal het bezoek uit China na de daling in 2016 weer toenemen met zo’n 10 procent. Ook wat betreft Indonesië (plus 10 procent) en India (plus 15 procent) zijn de vooruitzichten gunstig. Het aantal bezoekers uit Japan zal waarschijnlijk stabiliseren.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.