Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Muziekfans kunnen weer loten voor kaarten EMA

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM - Muziekfans die graag bij de uitreiking van de MTV EMA in Rotterdam willen zijn, moeten meedoen aan een loting voor de kaartverkoop. De inschrijving daarvoor is woensdagmiddag rond het middaguur geopend, belangstellenden hebben tot dinsdag 11 oktober 12:00 uur om zich in te schrijven.

Het lotingsysteem geldt alleen voor de zitplaatsen in Ahoy. Kaarten voor staanplaatsen dichtbij het podium zijn via verschillende acties te winnen. Daarover maakt MTV later deze maand meer details bekend.

Wie kaarten mag kopen, wordt maandag 17 oktober bekend. Dan krijgen de winnaars van de loting een e-mail met een unieke code. Met die code kunnen ze maximaal vier tickets kopen. Daarvoor hebben ze weer een week de tijd, tot maandag 24 oktober. Kaarten met onbeperkt zicht op het podium kosten 95 euro, voor een ticket met een beperk zicht moet 60 euro worden neergeteld.

Aanzienlijk aantal

MTV kiest voor een lotingsysteem om alle muziekfans een eerlijke kans te geven. “Op deze manier is het echt random en niet wie het eerst komt, het eerst maalt”, aldus een woordvoerder. Voor hoeveel zitplaatsen kaarten verkocht worden, maakt de muziekzender niet bekend, maar het gaat om ‘een aanzienlijk aantal’. “We willen de arena vullen met fans.”

De MTV EMA worden op zondagavond 6 november uitgereikt. Voorafgaand aan de grootse awardshow, die wereldwijd live wordt uitgezonden, vindt de MTV Music Week plaats. Daarvoor geldt een losse kaartverkoop.

De Europese muziekprijzen van MTV werden ook in 2013 uitgereikt in Nederland. Toen was Amsterdam het toneel van de internationale awardshow en kwamen onder anderen Katy Perry en Miley Cyrus naar Nederland. Ook toen konden muziekfans bij de uitreiking zijn en moest worden geloot voor kaarten.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.