Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Soul vibes bij de tweede editie van jazz in Haagse Zuiderpark

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Soul vibes bij de tweede editie van jazz in Haagse Zuiderpark
Op vrijdag 26 augustus aanstaande vindt het tweede minifestival Jazz in the Park plaats. Dit keer staat de editie in het teken van Soul Vibes. Opwindende funk van James Brown, soulklassiekers van Stevie Wonder en zwoele hits van Marvin Gaye passeren de revue. De avond wordt afgetrapt door de upcoming Soulsensatie ParHasard. Steffen Morisson, Yerry Rellum, Michael Varekamp, Wiboud Burkens en The Legends laten de hele avond soul klassiekers van weleer herleven. De DJ's Alex Montoya & The Soulslammer van DJ collectief Tabass-Co maken de avond compleet en spelen meerdere keren met een live saxofonist. Dit meldt de organisatie. 

ParHasard

Deze upcoming vijfmans band van broers bestormt alle festivals in Nederland met hun mix van jaren 90 RnB/Soul/Funk. Ook stonden ze al op het Hongaarse festival Sziget. Ze zijn opgegroeid met het luisteren naar D’angelo, Erykah Badu,  John Mayer, Frank Ocean en Tupac. Muzikale legendes die hen inspireerden in de manier waarop ze nu muziek maken. Ze zijn een ware Spotify's sensatie met Soul 'n the City. Ze delen graag hun liefde voor soul en funk met het publiek en zorgt ervoor dat jij je hoofd schud en je voeten beweegt. In 2020 verscheen de EP FreakTourique.

Steffen Morrison 

Steffen Morrison groeide op met de deuntjes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. Ook de harmonieuze tonen van The Crystals, de rock & roll van The Stones en de teksten van Lou Reed hoorde hij in zijn jeugd Als songwriter heeft hij een duidelijke affiniteit met de muziek die ooit het hart en de zielen van velen over de hele wereld deed kloppen. Op authentieke wijze verrast en verleidt zijn gepassioneerde en aanstekelijke performances niet alleen muziekkenners. Zijn uiterlijk en geluid spreken een breed publiek aan.

Yerry Rellum

Singer-songwriter Yerry Rellum begon zijn muzikale reis in 2005 met de release van zijn eerste album 'Exception to the Rule' onder zijn voormalige artiestennaam Caprice bij het Franse label Quantizers. Hiervan werd het album, de single ‘Insecure’, buitengewoon goed ontvangen in Frankrijk. Kort na de release van het nummer nam zijn carrière een vlucht en trad hij op op het prestigieuze North Sea Jazz festival in 2005 en 2006. In 2016 deed Yerry Rellum mee aan seizoen 7 van The Voice Of Holland en bereikte in februari 2017 de kwartfinales. Zijn single 'I Feel Love' kreeg wereldwijd bekendheid.

Michael Varekamp, Wiboud Burkens en The Legends

Trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens zijn The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Tabass-co

Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ's die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag. Ticketverkoop is gestart, slechts €10,- p.p. via zuiderparktheater.nl/jazz.

Door: Nationale Recreatiegids  

Beeld: Zuiderparktheater

30 april '24 (14:21)

Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval dit jaar anders dan normaal

Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval.

30 april '24 (11:28)

Kamperen en films kijken op Vlieland tijdens Kampeerfilmfestival

Mensen die graag kamperen én houden van een filmpje pakken kunnen binnenkort hun lol op. Op Vlieland wordt van 28 tot en met 30 juni wederom het Nederlandse Kampeerfilmfestival georganiseerd. De naam zegt het al: kamperen terwijl je geniet van de leukste films over kamperen. Dat meldt Campingtrend.

30 april '24 (10:36)

Bezoekers van Nationale Herdenking op de Dam moeten plek reserveren

Wie de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam wil bijwonen, moet vooraf een plek reserveren. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bij de reservering, die vanaf dinsdag kan worden gemaakt, kunnen mensen kiezen voor een tijdslot voor aankomst. Zonder reservering is het niet mogelijk de herdenking bij te wonen.

30 april '24 (10:13)

Nikkie de Jager deelt Nederlandse ESF-punten uit vanuit Leeuwarden

Nederland geeft op 11 mei vanuit Leeuwarden de punten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Nikkie de Jager deelt in de finale de Nederlandse juryscores tijdens een groot evenement in de Friese hoofdstad, maakte AVROTROS dinsdag bekend.

30 april '24 ( 8:59)

Loveland komt met verklaring voor drukte op Koningsdag

De organisatie van het Amsterdamse festival Loveland belooft "op korte termijn" met een uitleg en een verklaring te komen over de lange wachttijden en de chaos bij het betreden van het festivalterrein. Dat laat een woordvoerder van Loveland maandagavond aan het ANP weten. "We zijn alles aan het uitzoeken, zodat we een goed statement kunnen afgeven", aldus de woordvoerder. "We willen eerst met alle partners bespreken wat er anders had gekund en hoe we hierop gaan reageren."

30 april '24 ( 8:47)

Billie Eilish volgend jaar drie keer in Ziggo Dome

Billie Eilish heeft maandag een wereldtournee aangekondigd genaamd HIT ME HARD AND SOFT, waarbij de Amerikaanse zangeres ook naar Nederland komt. De zangeres staat op 4, 5 en 7 mei 2025 in de Amsterdamse Ziggo Dome.

30 april '24 ( 8:38)

RAI Amsterdam laat rode cijfers uit coronajaren achter zich

Evenementencentrum RAI Amsterdam zag de bezoekersaantallen vorig jaar met zo'n 20 procent stijgen tot bijna 1,5 miljoen. De omzet groeide met ruim een kwart tot 151,4 miljoen euro, maakte de organisatie bekend.

29 april '24 (10:55)

Janet Jackson in oktober voor optreden naar Ziggo Dome

Janet Jackson treedt op 10 oktober op in de Ziggo Dome in het kader van haar Together Again-tournee. Dat maakte concertorganisator MOJO maandag bekend. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 3 mei.

29 april '24 (10:34)

Vanaf 2026 mogelijk geen bevrijdingsfestival meer in centrum Almere

De organisatie van het bevrijdingsfestival Flevoland zoekt naar een nieuwe locatie. Vanwege toenemende drukte op het festival is er geen ruimte meer in het centrum van Almere, waar tot dit jaar het bevrijdingsfestival wordt georganiseerd. Maar waar het festival heengaat, dat is nog niet bekend. Wel zegt de voorzitter van de organisatie, Paul van Sprundel, dat er al gesprekken lopen met de gemeente Almere, meldt Omroep Flevoland.

29 april '24 ( 9:20)

Joost Klein niet blij met vrijgeven repetitiebeelden

Joost Klein vindt het jammer dat de organisatie achter het Eurovisie Songfestival deze week al beelden vrijgeeft van zijn repetities. Dat verpest "de grap" een beetje, zei de Nederlandse inzending maandag bij vertrek op Schiphol tegen de pers.