Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Guus Meeuwis blijft positief, maar mist optreden voor publiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hij houdt niet van het klagen en barst van de positiviteit, maar Guus Meeuwis mist optreden enorm. Gelukkig is het zaterdag weer zover en bestijgt de Brabantse zanger, met een stel andere artiesten, het podium van de Vrienden van Amstel livestream. "Het is een goed moment om te laten zien dat we er zijn, dat we er zin in hebben en dat we er klaar voor zijn wanneer het weer mag", vertelt hij aan het ANP.

Toch is het voor Meeuwis niet heel lang geleden dat hij op het podium stond. Van augustus tot oktober heeft hij maar liefst 42 shows in het Tilburgse poppodium 013 gedaan, ter ere van zijn nieuwe album Deel zoveel. "Die plaat kwam uit en ik besloot voor iedereen te gaan spelen die zich inschreef. Ik zou net zo lang doorgaan totdat iedereen die dat wilde de show had gezien, maar helaas was daar de lockdown. Ik mag er dus nog een paar", vertelt de 48-jarige zanger.

De boel lag even stil en Meeuwis stak zijn tijd vooral in muziek maken met vrienden. "Dat is heerlijk om te doen, maar ik mis de energie van het publiek", vertelt hij. "Ik omschreef het laatst tegen een vriend op de volgende manier: alles is top, thuis met Manon, mijn kinderen, muziek maken, maar alles zou nét iets mooier zijn als ik ook nog kon optreden."

Nieuwjaarsreceptie

En dat mag dus zaterdag in de Rotterdamse Ahoy. Weliswaar zonder publiek, maar dat deert niet. "Iedereen is allang blij dat we weer mogen, het is altijd een soort uit de hand gelopen nieuwjaarsreceptie waar iedereen elkaar weer ziet", lacht hij. Natuurlijk vindt Meeuwis het ook jammer dat er geen hossende mensen met bier in de zaal staan, maar daar zullen de kijkers thuis volgens hem weinig van merken. "Het enthousiasme van al die artiesten gaat het gemis van de mensen in het publiek voor een groot deel opvangen."

De show is via een livestream te volgen. Naast Meeuwis staan onder anderen Thomas Acda, Paul de Munnik, André Hazes, Suzan & Freek en Snelle op het podium. Woensdag werd bekend dat er al zo'n 250.000 kaarten waren 'verkocht': geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor een kaartje. De artiesten doen hun optredens dan ook allen vrijwillig, maar dat was voor Meeuwis vanzelfsprekend. "Ik mag niet klagen en daar houd ik ook niet van. Er zijn zo veel mensen die het veel zwaarder hebben dan ik, zoals de mensen achter de schermen. Ik ga dat podium weer op en ik ga knallen, voor iedereen die dat écht even kan gebruiken."

Door: ANP

29 april '24 (10:55)

Janet Jackson in oktober voor optreden naar Ziggo Dome

Janet Jackson treedt op 10 oktober op in de Ziggo Dome in het kader van haar Together Again-tournee. Dat maakte concertorganisator MOJO maandag bekend. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 3 mei.

29 april '24 (10:34)

Vanaf 2026 mogelijk geen bevrijdingsfestival meer in centrum Almere

De organisatie van het bevrijdingsfestival Flevoland zoekt naar een nieuwe locatie. Vanwege toenemende drukte op het festival is er geen ruimte meer in het centrum van Almere, waar tot dit jaar het bevrijdingsfestival wordt georganiseerd. Maar waar het festival heengaat, dat is nog niet bekend. Wel zegt de voorzitter van de organisatie, Paul van Sprundel, dat er al gesprekken lopen met de gemeente Almere, meldt Omroep Flevoland.

29 april '24 ( 9:20)

Joost Klein niet blij met vrijgeven repetitiebeelden

Joost Klein vindt het jammer dat de organisatie achter het Eurovisie Songfestival deze week al beelden vrijgeeft van zijn repetities. Dat verpest "de grap" een beetje, zei de Nederlandse inzending maandag bij vertrek op Schiphol tegen de pers.

29 april '24 ( 9:07)

Heb jij Freek Vonk zaterdag gespot op de Amsterdamse vrijmarkt?

Bezoekers van de vrijmarkt in Amsterdam kunnen zaterdag voor "een prikkie" de spulletjes van Freek Vonk aanschaffen. De bekende bioloog zit zelf op een kleedje, deelde hij zaterdag in een bericht op Instagram.

29 april '24 ( 8:51)

Joost Klein vertrekt naar Zweden voor Eurovisie Songfestival en heeft er zin in

Het songfestivalavontuur van Joost Klein gaat officieel beginnen. De Nederlandse deelnemer stapt maandagochtend op het vliegtuig richting het Zweedse Malmö. Daar repeteert hij dinsdag voor het eerst in de Malmö Arena, waar dit jaar het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. De artiest heeft er zin, zei hij bij vertrek tegen de pers. "Ik verwacht er alles van, en niets."

26 april '24 (11:08)

Koningsdag Gouda weer open evenement zonder hekken

Een feestje achter hoge hekken vieren. Zo zag Koningsdag er vorig jaar in Gouda uit. Veel mensen vonden het niet leuk om achter de geblindeerde hekken te staan. Daar wordt nu gehoor gegeven. Dit jaar is Koningsdag op de Grote Markt in Gouda namelijk weer een open evenement, meldt Omroep West.

26 april '24 (10:40)

Bijen werden geteld, weer of geen weer

De Nationale Bijentelling was dit jaar iets minder zonnig dan afgelopen edities. Het was best fris met veel regen en zelfs wat vrieskou. Dat heeft de tellers echter niet weerhouden van het tellen van onze zoemende vrienden. Dit jaar zijn er namelijk ruim 40.000 bijen geteld door meer dan 2.300 mensen. Dat het koud was is ook te zien in de resultaten: de kou-bestendige honingbij, aardhommel en metselbijen waren dit jaar het meest gespot, meldt de Nationale Bijentelling.

26 april '24 ( 8:51)

ID&T bevestigt fouten op dag van steekpartij Solid Grooves

Festivalorganisator ID&T bevestigt dat er voor het Amsterdamse festival Solid Grooves waarop een dodelijke steekpartij plaatsvond in mei 2023, meer kaarten zijn verkocht dan toegestaan was. In plaats van de 5000 kaarten die waren toegestaan, had de organisatie er ruim 7500 verkocht. Ook werd er "operationeel onvoldoende opgeschaald" toen bleek dat het te druk was. Er waren dus te weinig beveiligers op het terrein aanwezig.

25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.