Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Film en serie over toeslagenaffaire gaan in september in première

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Film en serie over toeslagenaffaire gaan in september in première
Zowel de speelfilm als de serie die zijn gemaakt over het toeslagenschandaal gaan in september in première. De film De Jacht op Meral Ö. draait vanaf 5 september in de bioscopen. De NPO-serie De Toeslagenaffaire gaat eind september in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht en is dit najaar op NPO 1 te zien.

Dat hebben BNNVARA, die de serie heeft gemaakt, en distributeur Paradiso Films, die de film uitbrengt, dinsdag gemeld. BNNVARA kondigde begin 2021 aan een serie over de toeslagenaffaire te maken. Regisseur van dit project is Joram Lürsen, die eerder onder meer de film Bankier van het Verzet en de serie Dag & Nacht maakte. Het scenario is van Alma Popeyus en Hein Schütz. Dit tweetal schreef eerder ook de serie De Enclave, over de val van Srebrenica, en de film Gelukszoekers.

BNNVARA maakt binnenkort meer bekend over de cast en de inhoud van de driedelige serie. Ook de exacte uitzenddatum is nog niet zeker.

Zomerreces

De film De Jacht op Meral Ö. belicht de affaire door de ogen van de Turks-Nederlandse Meral, die samen met haar dochters in Almere woont en wordt geteisterd door schulden en stress. Als sociaal rechercheur Ron in haar leven begint te infiltreren, wordt ze gedwongen steeds radicalere keuzes te maken om haar gezin uit de klauwen van instanties te redden. De film is geregisseerd door Stijn Bouma, die al eerder een veelbesproken documentaire maakte waarin slachtoffers van de affaire voor het eerst hun verhaal deden.

De hoofdrollen in De Jacht op Meral Ö. worden gespeeld door Dilan Yurdakul en Gijs Naber. Voor de release op 5 september is volgens de makers gekozen, omdat die week de Tweede Kamer terugkeert van het zomerreces en het onderwerp dan "hopelijk weer hoger op de agenda van het nieuwe kabinet komt te staan".

Mark Rutte

Het kabinet-Rutte III trad begin 2021 af om de toeslagenaffaire. Tienduizenden ouders werden de dupe van het optreden van de Belastingdienst en velen raakten in de schulden. Voormalige premier Mark Rutte zei eind juni in zijn afscheidstoespraak erop te vertrouwen dat "onze opvolgers doorgaan op de ingezette weg naar herstel".

Ook Videoland kondigde drie jaar geleden nog een serie aan over het toeslagenschandaal. Maar RTL laat desgevraagd weten dat "de serie niet meer bij ons in de maak is".

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.

23 juli '24 (10:58)

Nikkie de Jager en Splinter Chabot te gast in nieuw seizoen De Mensenbieb

Nikkie de Jager, Splinter Chabot en Rob Goossens zijn te gast in een nieuw seizoen van het programma De Mensenbieb. Dat maakte omroep HUMAN dinsdag bekend. De nieuwe reeks is te zien vanaf zondag 8 september op NPO Zapp en NPO Start.

22 juli '24 (14:28)

Inside Out 2 maakt vliegende start in Nederlandse bioscopen

Ondanks dat de animatiefilm Inside Out 2 (Binnenstebuiten 2 in Nederlands) nog maar een paar dagen in de Nederlandse bioscopen draait, lijkt het er nu al op alsof de film het uitzonderlijk goed gaat doen. In de Verenigde Staten brak de film van Pixar al records, meldt nu.nl.

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.

17 juli '24 (13:53)

Jelka en Henry maken parodie van ongemakkelijke begroeting Iris en René uit B&B Vol Liefde

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is alweer aan de gang en ook Jelka van Houten en Henry van Loon zitten weer vermaakt achter de buis. Zij vermaken daarnaast hun publiek met grappige imitaties van de deelnemers uit het programma. Zij zagen de hilarisch ongemakkelijke groet van deelnemers Iris en René en besloten om deze gezellig na te maken.

17 juli '24 ( 9:44)

Nieuw seizoen De Roelvinkjes begin augustus te zien bij Videoland

Het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De reeks volgt de levens van zanger Dries Roelvink en zijn zoons Donny en Dave. In de nieuwe afleveringen van de realityserie is onder meer te zien hoe Donny zich bekeert tot de islam, meldt Videoland dinsdag in een aankondiging.