Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Allerlaatste aflevering talkshow Op1 vindt vanavond plaats

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
talkshow op1
Vanuit Hilversum wordt donderdag de allerlaatste aflevering van Op1 uitgezonden. In een gezamenlijke uitzending van de omroepen WNL, EO en Omroep MAX blikken alle huidige presentatoren van de talkshow terug op de afgelopen vierenhalf jaar. In december 2023 werd bekend dat het programma voor de zomer zou gaan stoppen.

Op1 begint op 6 januari 2020 als vervanger van de talkshows Pauw en Jinek, die eerder afwisselend op de late avond van NPO 1 te zien waren. Nieuw is dat de talkshow deze keer wordt gemaakt door verschillende omroepen. In eerste instantie is dat naast WNL, EO en Omroep MAX ook BNNVARA. In de zomer van 2020 doet de VPRO tijdelijk mee en in 2021 levert ook de KRO-NCRV in het weekend een duo.

Vanuit de verschillende omroepen is de presentatie van de talkshow in handen van vijf dagelijks wisselende duo's. Onder anderen Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven namens BNNVARA, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink namens de EO en Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma namens WNL bijten in die eerste periode het spits af. In de loop der tijd vinden er flink wat veranderingen plaats. In totaal spreken 28 verschillende presentatoren de kijker vanachter de Op1-tafel toe. Van de oorspronkelijke duo's is alleen het Omroep MAX-koppel Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel tot het einde samengebleven.

BNNVARA

In de zomer van 2023 maakt BNNVARA bekend om "verschil van inzicht over de aansturing en invulling van het programma" per 1 augustus uit de samenwerking te stappen. De aanleiding is een conflict tussen een eindredacteur van producent TVBV en overkoepelend hoofdredacteur Bert Huisjes (WNL). De Volkskrant schrijft op basis van gesprekken met (oud-)medewerkers dat het al langer zou rommelen achter de schermen. Huisjes meldt kort daarna eind 2023 te stoppen als aanspreekpunt van de talkshow, een besluit dat hij al eerder genomen zegt te hebben. Er komt geen nieuwe omroep in de plaats van BNNVARA.

Begin december lekt via het AD uit dat de NPO helemaal wil stoppen met Op1. De betrokken omroepen waren daar op dat moment nog niet van op de hoogte. In de uitzending van die avond stelt Groenhuijsen van WNL dat het nieuws hen "rauw op het dak" was gevallen. Een dag later bevestigt de NPO dat half 2024 het doek voor Op1 zou gaan vallen. BNNVARA is gevraagd om na de zomer het tijdslot op de late avond van NPO 1 over nemen met een nieuwe talkshow.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.

23 juli '24 (10:58)

Nikkie de Jager en Splinter Chabot te gast in nieuw seizoen De Mensenbieb

Nikkie de Jager, Splinter Chabot en Rob Goossens zijn te gast in een nieuw seizoen van het programma De Mensenbieb. Dat maakte omroep HUMAN dinsdag bekend. De nieuwe reeks is te zien vanaf zondag 8 september op NPO Zapp en NPO Start.

22 juli '24 (14:28)

Inside Out 2 maakt vliegende start in Nederlandse bioscopen

Ondanks dat de animatiefilm Inside Out 2 (Binnenstebuiten 2 in Nederlands) nog maar een paar dagen in de Nederlandse bioscopen draait, lijkt het er nu al op alsof de film het uitzonderlijk goed gaat doen. In de Verenigde Staten brak de film van Pixar al records, meldt nu.nl.

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.

17 juli '24 (13:53)

Jelka en Henry maken parodie van ongemakkelijke begroeting Iris en René uit B&B Vol Liefde

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is alweer aan de gang en ook Jelka van Houten en Henry van Loon zitten weer vermaakt achter de buis. Zij vermaken daarnaast hun publiek met grappige imitaties van de deelnemers uit het programma. Zij zagen de hilarisch ongemakkelijke groet van deelnemers Iris en René en besloten om deze gezellig na te maken.

17 juli '24 ( 9:44)

Nieuw seizoen De Roelvinkjes begin augustus te zien bij Videoland

Het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De reeks volgt de levens van zanger Dries Roelvink en zijn zoons Donny en Dave. In de nieuwe afleveringen van de realityserie is onder meer te zien hoe Donny zich bekeert tot de islam, meldt Videoland dinsdag in een aankondiging.