Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ali B direct geëmotioneerd bij begin zedenzaak

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ali B direct geëmotioneerd bij begin zedenzaak
Ali B heeft aan het begin van de behandeling van zijn strafzaak direct het woord genomen. De rapper vertelde geëmotioneerd dat de beschuldigingen tegen hem gebaseerd zijn op leugens. Ook zei de artiest dat hij suïcidegedachten heeft gehad.

"Ik had net een moment van ontlading. Er is de suggestie gewekt dat ik tijdens mijn werk mensen heb verkracht en aangerand", zei B., waarna zijn stem brak. De rapper vroeg zich af waarom de slachtoffers niet eerder aan de bel trokken. Zelf benadrukte hij dat hij nooit eerder een signaal heeft gekregen dat hij tegen de zin van de slachtoffers iets heeft gedaan.

Volgens B. begon de nachtmerrie waarin hij zit half januari 2022, een week voordat de veelbesproken uitzending van BOOS over The Voice of Holland naar buiten kwam. "Toen begon de rollercoaster. Ik vond het doodeng om dat vanuit het niets te horen."

Angstaanvallen

B. was bang dat hij door de beschuldigingen zijn gezin kwijt zou raken en hij vertelde dat hij nauwelijks tijd had om alles te verwerken. "Ik heb gesmeekt om meer tijd, maar zonder grondig onderzoek moest de uitzending van BOOS er zo snel mogelijk komen."

Ook sprak B. over "leugens" van BOOS-presentator Tim Hofman. "Op basis van zijn leugens werd ik uitgemaakt voor een beest en een seksueel roofdier. Collega's en vrienden gingen er ook blind in geloven en willen niet meer met mij geassocieerd worden. Alsof ik een besmettelijke ziekte was."

B. had in de afgelopen twee jaar last van angstaanvallen. "Ik zat in een doolhof zonder uitgang", zei de rapper, die naar eigen zeggen zo diep in de put zat dat hij zelfmoordgedachten kreeg. "De dood leek warmer dan het leven. Ik dacht: misschien is het beter voor mijn familie dat ik niet meer besta."

25 juli '24 ( 9:02)

592.000 Nederlandse bezoekers voor film Inside Out 2

De animatiefilm Inside Out 2 heeft in Nederland tot nu toe 592.000 bezoekers getrokken. Dat heeft The Walt Disney Company donderdag gemeld. De film ging afgelopen week officieel in première in Nederland.

25 juli '24 ( 8:55)

Frank Dane afwezig op tv en radio door goedaardige hersentumor vriendin

Frank Dane was de afgelopen tijd niet op radio en televisie omdat het niet goed ging met zijn vriendin. Dat heeft de dj van Radio 538 op Instagram laten weten. Eerder werd bekend dat de dj door familieomstandigheden afwezig was.

25 juli '24 ( 8:50)

Tweede bioscoopfilm Dikkie Dik wordt dit jaar nog in bioscopen uitgebracht

De tweede bioscoopfilm over rode poes Dikkie Dik wordt nog dit jaar in de bioscopen uitgebracht. Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik is vanaf half december te zien, meldt distributeur In The Air. Het eerste deel, Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, draait nu nog in de bioscoop.

25 juli '24 ( 8:47)

Inside Out 2 succesvolste animatiefilm: film passeert Frozen 2

Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

25 juli '24 ( 8:35)

Advocaat bevestigt: artikel 12 procedure om Jeroen Rietbergen alsnog voor de rechter te krijgen

Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

25 juli '24 ( 8:30)

Nederlandse versie I Kissed a Girl wordt onderzocht door RTL en Videoland

Videoland onderzoekt serieus de mogelijkheden voor een Nederlandse versie van de Britse datingshow I Kissed a Girl. Dat heeft een woordvoerder van RTL en Videoland donderdag gemeld. De Britse serie is sinds kort op Videoland te zien.

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.