Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rapper Frenna samen met koning naar 'Mekka van de hiphop' Atlanta: een eer

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Rapper Frenna samen met koning naar 'Mekka van de hiphop' Atlanta: een eer
Rapper Frenna gaat maandag met koning Willem-Alexander en koningin Máxima mee naar Atlanta, "het Mekka van de hiphop". Het koningspaar bezoekt er een gerenommeerde hiphopstudio. "Ik hoop dat de koning meer van onze cultuur leert", zegt Frenna voorafgaand aan het bezoek tegen het ANP. "Over het genre, het proces en hoe creatief je moet zijn. Niet iedereen kan dit zomaar doen."

Het bezoek vindt plaats in Patchwerk Recording Studios, de studio waar onder anderen Outkast, Beyoncé en 2Pac een plaat hebben opgenomen. "Het is echt een erkenning voor de scene dat de koning daar naartoe gaat", zegt Francis Edusei, zoals de rapper echt heet. Volgens Frenna is Atlanta momenteel dé plek waar het qua hiphop allemaal gebeurt. "Het genre komt uit New York, maar Atlanta is nu leidend. De grootste namen van het moment komen uit Atlanta. Het is al bijzonder dat de koning voor hiphop kiest, maar al helemaal voor Atlanta."

Connectie

De 32-jarige rapper hoopt dat Willem-Alexander en Máxima tijdens het bezoek leren dat niet iedereen zomaar kan rappen en hoe groot de impact van de muziek wereldwijd is. "Veel mensen onderschatten het", zegt Frenna, die hoopt maandag de connectie te kunnen maken tussen Nederland, Amerika, hiphop en de koning.

Frenna, bekend van hits als Pretty Girls, Paparazzi en My Love, werkte de afgelopen jaren samen met artiesten als Jonna Fraser, SFB, Cho, Mula B en Ronnie Flex. Zelf is hij ook met muziek begonnen dankzij een rapper uit Atlanta: Future. "Ik zag hem op het podium staan en toen dacht ik: dat wil ik ook. Door hem maak ik nu muziek", vertelt hij. Na het bezoek duikt Frenna ook de studio in Atlanta in. "Maar ik weet nog niet of de koning bij mijn sessie gaat zijn. We gaan daar wel zien hoe en wat."

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.

17 juli '24 (13:53)

Jelka en Henry maken parodie van ongemakkelijke begroeting Iris en René uit B&B Vol Liefde

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is alweer aan de gang en ook Jelka van Houten en Henry van Loon zitten weer vermaakt achter de buis. Zij vermaken daarnaast hun publiek met grappige imitaties van de deelnemers uit het programma. Zij zagen de hilarisch ongemakkelijke groet van deelnemers Iris en René en besloten om deze gezellig na te maken.

17 juli '24 ( 9:44)

Nieuw seizoen De Roelvinkjes begin augustus te zien bij Videoland

Het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De reeks volgt de levens van zanger Dries Roelvink en zijn zoons Donny en Dave. In de nieuwe afleveringen van de realityserie is onder meer te zien hoe Donny zich bekeert tot de islam, meldt Videoland dinsdag in een aankondiging.

16 juli '24 (12:38)

Film Mocro Maffia: Taxi vanaf 23 augustus te zien

De film Mocro Maffia: Taxi is vanaf 23 augustus te zien bij Videoland. Dat heeft de streamingdienst dinsdag bekendgemaakt.

16 juli '24 (11:11)

Tessa Sunniva is tweede Satine in musical Moulin Rouge!

Actrice Tessa Sunniva is de tweede Satine in de Nederlandse versie van de hitmusical Moulin Rouge!. Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland dinsdag bekendgemaakt. Zij deelt de rol met Keoma Aidhen. De alternate voor nachtclubeigenaar Harold Zidler, gespeeld door Carlo Boszhard, is acteur Wim Van Den Driessche.

16 juli '24 ( 8:42)

Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

15 juli '24 (15:54)

AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.