Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Beatrix gevraagd om te helpen bij musical, maar is hier niet op ingegaan

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
prinses beatrix
Producent MediaDome, die aan een musical werkt over het leven van Beatrix, heeft de prinses benaderd met de vraag of zij zou willen meedenken over de voorstelling. Maar de voormalige koningin is daar niet op ingegaan. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) na vragen van het ANP.

Het Brabantse productiehuis kondigde eerder deze week aan dat er eind 2026 een musical over het leven van Beatrix in première gaat. Voor het stuk wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best. De muziek is nog niet klaar en ook de cast is nog niet bekend.

Onafhankelijke productie zonder bemoeienis Koninklijk Huis

"Het is een onafhankelijke productie waar de Rijksvoorlichtingsdienst en het Koninklijk Huis geen bemoeienis mee hebben", zegt de RVD. "Wij hebben de makers desgevraagd laten weten dat prinses Beatrix sinds de troonswisseling nog steeds actief is en zichtbaar bij tal van publieke evenementen. Echter heeft zij gedurende de 33 jaar van haar Koningschap bij vele gelegenheden gesproken. Maar zij heeft sindsdien geen behoefte te reflecteren op persoonlijke zaken of terug te blikken op haar Koningschap."

Producent Okke Verberk stelt dat "we haar graag de kans wilden geven om haar verhaal te vertellen, ook uit respect voor wat zij betekend heeft voor Nederland". Verberk en zijn bedrijf zijn nu bezig met de ontwikkeling van de voorstelling. "Het moet een stuk worden dat een mooi beeld geeft van haar hele tijd als koningin: van de mooie momenten, maar ook van de tegenslagen. Zij heeft ontzettend veel meegemaakt. En in haar hele leven reflecteert ook de manier waarop de Nederlandse samenleving zich de afgelopen vier decennia ontwikkelde."

16 mei '24 ( 8:43)

Krazy House van New Kids-makers vanaf vandaag te zien: ontsporen van sitcom

In hun nieuwe film laten New Kids-makers Steffen & Flip het fenomeen Amerikaanse sitcom volledig ontsporen. Krazy House is vanaf donderdag te zien, en wat het resultaat precies is moeten mensen volgens Steffen Haars "voor zichzelf uitzoeken". "Dus ik nodig iedereen uit om naar de bioscoop te komen en daarna eens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze nu eigenlijk gezien hebben", zegt hij tegen het ANP.

16 mei '24 ( 8:40)

Nieuw seizoen Zomergasten met Adriaan van Dis als presentator

Adriaan van Dis presenteert een nieuw seizoen van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakt omroep VPRO donderdagochtend bekend. De 77-jarige Van Dis volgt daarmee Theo Maassen op, die in maart van dit jaar bekendmaakte te stoppen als presentator van het programma na ophef over zijn privéleven. De cabaretier zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, meldde weekblad Privé.

16 mei '24 ( 8:35)

Realityserie met Gordon op komst

Talpa heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan een realityserie met Gordon. De zanger zei tegen Shownieuws dat de "soap dit najaar" te zien is op SBS6.

16 mei '24 ( 8:30)

Vanaf 2 september nieuwe talkshow van Eva Jinek

Eva Jinek begint op 2 september met haar nieuwe talkshow op NPO 1. Dat bevestigt AVROTROS na berichtgeving van RTL Boulevard.

15 mei '24 (15:18)

Nieuwe reeks van Hello Goodbye

Joris Linssen is bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Hello Goodbye. Dat bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV na berichtgeving van het AD.

14 mei '24 (12:54)

Vanaf deze datum is Wie is de mol? met onbekende Nederlanders te zien

Het extra seizoen van Wie is de mol? met onbekende Nederlanders speelt zich af in Oman. Dat schrijft omroep AVROTROS in een persbericht. Het nieuwe seizoen wordt niet op tv uitgezonden, maar is vanaf 28 juni te streamen op NPO Start.

14 mei '24 ( 9:13)

Ook Frits Barend en Holly Mae Brood spelen in 40-45, de Musical

Holly Mae Brood, Frits Barend en Jonathan Demoor zijn toegevoegd aan de cast van 40-45, de Musical. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie van het theaterstuk dat op 21 september in première gaat.

14 mei '24 ( 8:42)

Cabaretier Alex Ploeg staat in theater met nieuwe voorstelling

Cabaretier Alex Ploeg gaat komend seizoen met een nieuwe voorstelling de theaters in. Dat heeft zijn management Sjoege dinsdag bekendgemaakt. UNPLUGGED wordt zijn derde programma. Ploeg maakt met zijn nieuwe tournee de overstap naar de grote zalen.

13 mei '24 (13:21)

PowNed zendt omstreden documentaire woensdag uit op tv

De documentaire PowNed of View: De Prikpen, over het diabetesmedicijn Ozempic, is woensdag te zien op televisie. De meldt PowNed-voorzitter Dominique Weesie maandag aan het ANP. De documentaire werd eerder teruggetrokken omdat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) volgens Weesie dreigde met een boete. De documentaire zou mogelijk reclame maken voor het diabetesmedicijn.

13 mei '24 ( 9:02)

Qmusic-dj Domien Verschuuren week lang op de vlucht voor Bram Krikke

Qmusic-dj Domien Verschuuren is vanaf maandagochtend op de vlucht voor zijn collega-dj Bram Krikke. De twee dj's nemen het tegen elkaar op in het radiospel Wanted Domien, waarbij het de bedoeling is dat Verschuuren honderd uur lang niet wordt aangetikt door Krikke. "Ik denk dat het een pittige kluif wordt", vertelt Verschuuren, die naar eigen zeggen geen heel sportieve jongen is.