Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van Nieuwkerk maakt nog geen terugkeer bij NPO

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Van Nieuwkerk maakt nog geen terugkeer bij NPO
NPO-bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang heeft recent een streep gezet door de terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep. Dat vertelt ze in een interview met de Volkskrant. Leeflang vindt dat Van Nieuwkerk nog niet terug op tv kan.

"Voor de zomer is mij gevraagd of Matthijs van Nieuwkerk kon terugkomen in een programma van de publieke omroep", zegt Leeflang tegen de krant. "Vanaf dag één heb ik gezegd dat het uitgangspunt is dat iedereen mag terugkomen. Maar er zijn drie voorwaarden." Dat zijn volgens Leeflang het afwachten van het onderzoek naar de werkcultuur, het waarborgen van veiligheid op de werkvloer en er moet sprake zijn van een reflectief vermogen. "Op basis van deze voorwaarden heb ik gezegd dat Matthijs van Nieuwkerk nog niet kan terugkomen."

Van Nieuwkerk vertrok eind vorig jaar bij omroep BNNVARA. Aanleiding was een onderzoek in de Volkskrant over de angstcultuur bij zijn programma De Wereld Draait Door. De commissie-Van Rijn doet momenteel onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij de NPO en in Hilversum. De uitkomst wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar gepubliceerd.

Verandering

Volgens Leeflang is Van Nieuwkerk zich ervan bewust "dat hij zich niet zo had moeten gedragen, en dat hij dat in de toekomst ook niet meer moet doen", zo stelt ze. Daarnaast moet hij volgens haar gaan nadenken over hoe hij omgaat met de mensen die last hebben gehad van zijn gedrag. Ook moet de publieke omroep nazorg bieden.

"Dat is belangrijk", vindt Leeflang. "Als mensen tussen wal en schip zijn geraakt, zijn vermorzeld, trauma's hebben, hun baan hebben verloren en hun droom in duigen hebben zien vallen, dan moeten wij daar wat mee doen. Mensen kunnen verschillende dingen nodig hebben: een excuus, begeleiding naar nieuw werk."

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.

21 mei '24 (13:21)

Acteur Frank Schaafsma (59) uit Schatjes! overleden

Acteur en muzikant Frank Schaafsma is overleden. Dat bevestigt een goede vriend van de acteur dinsdag aan het ANP, nadat de familie van Schaafsma zijn overlijden had gemeld op een besloten Facebookpagina. Schaafsma is 59 jaar geworden.

21 mei '24 ( 8:56)

Roxeanne Hazes komt met nieuwe muziek: 'Zit in zo'n fijne flow'

Roxeanne Hazes komt vrijdag weer met nieuwe muziek. Dat kondigt de zangeres maandag aan op Instagram.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.