Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weer 4 oud-deelnemers Temptation Island melden zich bij advocaat met mentale klachten

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Weer 4 oud-deelnemers Temptation Island melden zich bij advocaat met mentale klachten
Er hebben zich nog vier oud-deelnemers van Temptation Island bij slachtofferadvocaat Sébas Diekstra gemeld die zeggen psychische klachten of in elk geval schade te hebben overgehouden aan het programma. Dat laat Diekstra dinsdagavond desgevraagd aan het ANP weten.

In totaal zijn er nu negen oud-deelnemers die zeggen dat zij mentale klachten of in ieder geval schade hebben opgelopen tijdens de opnames. Afgelopen weekend vertelden oud-deelnemers Aylin en Efrain in het AD over de emotionele schade die ze hebben overgehouden na hun deelname aan het programma. Aylin ondernam volgens het koppel twee zelfdodingspogingen als gevolg van de psychische klachten die voortkwamen uit het programma. Zij kregen een financiële compensatie van 30.000 euro, maar overwegen nog juridische stappen tegen RTL.

De andere oud-deelnemers hebben zich individueel gemeld en niet als koppel, aldus Diekstra. "Een aantal heeft aangegeven hun verhaal te willen delen met RTL", aldus de advocaat. "Een aantal anderen spreken wij de komende dagen."

RTL en SimpelZodiak stelden maandag inhoudelijk niet op de kwestie te willen ingaan. "Wij staan vanzelfsprekend voor respectvol samenwerken", stelt de woordvoerder namens de twee mediabedrijven wel. "En als partijen er echt niet uitkomen, is er altijd nog het onafhankelijke meldpunt Mores, waar deelnemers altijd terecht kunnen."

Een woordvoerder van RTL laat dinsdagavond weten dat het bedrijf bij het eerdere statement blijft. Er worden op dit moment geen opnames gemaakt van het programma, maar er wordt wel een nieuw seizoen voorbereid.

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.

21 mei '24 (13:21)

Acteur Frank Schaafsma (59) uit Schatjes! overleden

Acteur en muzikant Frank Schaafsma is overleden. Dat bevestigt een goede vriend van de acteur dinsdag aan het ANP, nadat de familie van Schaafsma zijn overlijden had gemeld op een besloten Facebookpagina. Schaafsma is 59 jaar geworden.

21 mei '24 ( 8:56)

Roxeanne Hazes komt met nieuwe muziek: 'Zit in zo'n fijne flow'

Roxeanne Hazes komt vrijdag weer met nieuwe muziek. Dat kondigt de zangeres maandag aan op Instagram.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.