Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bernie Marsden, gitarist van Whitesnake, overleden op 72-jarige leeftijd

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
location_on [xx]km
White Snake bandleden tijdens optreden
Gitarist Bernie Marsden van de Britse rockband Whitesnake is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie in een bericht op sociale media.

"Bernie overleed donderdag vreedzaam in het bijzijn van zijn vrouw en dochter", schrijft zijn familie. "Bernie verloor nooit zijn passie en liefde voor muziek en bleef tot het einde nummers schrijven en opnemen." Ook zanger David Coverdale van Whitesnake deelde een bericht waarin hij refereerde aan de dood van Marsden: "Het was een eer om hem te kennen en het podium met hem te delen. XXX"

Marsden brak internationaal door in de succesjaren van Whitesnake, de band die vanaf 1978 optrad. Hij maakte deel uit van de oorspronkelijke samenstelling van de groep, samen met Coverdale en bassist Neil Murray. De gitarist schreef veel werk voor de succesvolle eerste vijf albums van de band.

Grootste hit

Van de plaat Saints & Sinners kwam ook hun grootste hit, die Marsden mede schreef: Here I Go Again. Het nummer deed weinig toen de plaat in 1982 werd uitgebracht. Maar als single werd Here I Go Again in 1987 een wereldhit. Ook in Nederland stond het lied in het najaar van 1987 wekenlang hoog in de hitlijsten. Het lied staat sinds 2014 ook jaarlijks hoog genoteerd in de Top 2000 van NPO Radio 2.

Nadat hij afscheid nam van Whitesnake, eind jaren tachtig, speelde Marsden in diverse andere bands en schreef hij werk voor onder anderen Jack Bruse, Jon Lord en Ian Paice. Ook bracht hij een aantal soloplaten uit.

Door: ANP

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.

23 juli '24 (10:58)

Nikkie de Jager en Splinter Chabot te gast in nieuw seizoen De Mensenbieb

Nikkie de Jager, Splinter Chabot en Rob Goossens zijn te gast in een nieuw seizoen van het programma De Mensenbieb. Dat maakte omroep HUMAN dinsdag bekend. De nieuwe reeks is te zien vanaf zondag 8 september op NPO Zapp en NPO Start.

22 juli '24 (14:28)

Inside Out 2 maakt vliegende start in Nederlandse bioscopen

Ondanks dat de animatiefilm Inside Out 2 (Binnenstebuiten 2 in Nederlands) nog maar een paar dagen in de Nederlandse bioscopen draait, lijkt het er nu al op alsof de film het uitzonderlijk goed gaat doen. In de Verenigde Staten brak de film van Pixar al records, meldt nu.nl.

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.