Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste plek voor De Jeugd van Tegenwoordig in Album Top 100

Door Fleur Zomer
schedule 2 min
Bandleden De Jeugd van Tegenwoordig achter de schermen
De Jeugd van Tegenwoordig heeft de eerste positie in de Album Top 100 weten vast te houden. De rapformatie staat met hun plaat Moderne Manieren voor de tweede week op rij bovenaan de hitlijst. Een week geleden stond De Jeugd voor het eerst in de geschiedenis van de groep op de eerste plek in de albumlijst.

Op de tweede plek staat de Ierse muzikant Hozier, die nieuw binnenkomt met zijn album Unreal Unearth. De top drie wordt gecompleteerd door de soundtrack van de film Barbie, waar onder anderen Dua Lipa, Lizzo en Billie Eilish een lied voor hebben gezongen.

De dominante factor in de top tien blijft Taylor Swift. De zangeres is met vier albums vertegenwoordigd in dat lijstje. In de hele top 100 is Swift acht keer terug te vinden.

Album Top 100 week 34

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, albumtitel, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) De Jeugd van Tegenwoordig - Moderne Manieren

2. (-) Hozier - Unreal Unearth

3. (3) Original Soundtrack - Barbie: The Album

4. (2) Travis Scott - Utopia

5. (4) Taylor Swift - Midnights

6. (7) Taylor Swift - Lover

7. (-) Eves Laurent - De Rosé Achter Het Masker

8. (6) Harry Styles - Harry's House

9. (5) Taylor Swift - 1989

10. (9) Taylor Swift - Speak Now (Taylor's Version)

Door: ANP

26 september '23 (12:08)

Sander Schimmelpenninck over vertrek Van Rossem: ze kunnen bellen

Sander Schimmelpenninck lijkt wel interesse te hebben om de plek van Maarten van Rossem over te nemen bij De Slimste Mens. De eenmansjury maakte maandag bekend dat hij net als presentator Philip Freriks gaat stoppen.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.

22 september '23 ( 9:33)

Nieuwe documentaire André Hazes junior in november op Videoland

Binnenkort is een nieuwe documentaire over André Hazes junior te zien. De driedelige documentaire heet André Hazes: The Next Chapter en is vanaf 18 november wekelijks op Videoland te streamen, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

22 september '23 ( 9:06)

Ook B&B Vol Liefde genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

B&B Vol Liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste televisieprijs werden donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.