Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste plek voor De Jeugd van Tegenwoordig in Album Top 100

Door Fleur Zomer
schedule 2 min
location_on [xx]km
Bandleden De Jeugd van Tegenwoordig achter de schermen
De Jeugd van Tegenwoordig heeft de eerste positie in de Album Top 100 weten vast te houden. De rapformatie staat met hun plaat Moderne Manieren voor de tweede week op rij bovenaan de hitlijst. Een week geleden stond De Jeugd voor het eerst in de geschiedenis van de groep op de eerste plek in de albumlijst.

Op de tweede plek staat de Ierse muzikant Hozier, die nieuw binnenkomt met zijn album Unreal Unearth. De top drie wordt gecompleteerd door de soundtrack van de film Barbie, waar onder anderen Dua Lipa, Lizzo en Billie Eilish een lied voor hebben gezongen.

De dominante factor in de top tien blijft Taylor Swift. De zangeres is met vier albums vertegenwoordigd in dat lijstje. In de hele top 100 is Swift acht keer terug te vinden.

Album Top 100 week 34

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, albumtitel, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) De Jeugd van Tegenwoordig - Moderne Manieren

2. (-) Hozier - Unreal Unearth

3. (3) Original Soundtrack - Barbie: The Album

4. (2) Travis Scott - Utopia

5. (4) Taylor Swift - Midnights

6. (7) Taylor Swift - Lover

7. (-) Eves Laurent - De Rosé Achter Het Masker

8. (6) Harry Styles - Harry's House

9. (5) Taylor Swift - 1989

10. (9) Taylor Swift - Speak Now (Taylor's Version)

Door: ANP

28 mei '24 ( 8:46)

Anne Wil Blankers en Daniel Cornelissen gaan samen het theater in

Actrice Anne Wil Blankers gaat komend seizoen weer het theater in. Het 83-jarige theatericoon staat op de planken met Pepijn Schoneveld, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen en en Dick van den Toorn in het stuk Galerie The Waverly. Dat heeft MORE Theater Producties bekendgemaakt.

27 mei '24 (14:00)

Joost Klein sneert naar songfestival: "fuck Eurovision"

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

27 mei '24 (10:58)

René van Kooten en anderen dit najaar op tournee met musicalhits

René van Kooten, Brigitte Heitzer, Nurlaila Karim en andere musicalsterren zijn dit najaar in verschillende theaters te zien tijdens de Musical Autumn Nights. De tour, waarin hits uit verschillende musicals te horen zijn, gaat vanaf september langs zes Nederlandse theaters.

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.