Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
schedule 5 min
location_on [xx]km
winkelcentrum brabant
De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

Het geld zal worden ingezet voor een breed scala aan culturele initiatieven, variërend van muziek en theater tot beeldende kunst en erfgoed. Deze initiatieven zijn bedoeld om een breed publiek aan te spreken en om de culturele sector in Brabant verder te versterken.

Stimulering lokale en regionale cultuur

De provincie richt zich ook specifiek op het stimuleren van lokale en regionale cultuur. Dit betekent dat kleinere, lokale projecten en evenementen extra steun kunnen verwachten. Hiermee wil de provincie ervoor zorgen dat cultuur dicht bij de mensen komt en bijdraagt aan de leefbaarheid in alle Brabantse gemeenten.

Toegankelijkheid en inclusiviteit

Een belangrijk doel van de investeringen is om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Dit houdt in dat er extra aandacht wordt besteed aan inclusiviteit, zodat ook kwetsbare groepen en mensen met een beperking kunnen genieten van culturele activiteiten.

Samenwerking en innovatie

Daarnaast wordt er ingezet op samenwerking en innovatie binnen de culturele sector. Door culturele instellingen, kunstenaars en andere betrokkenen met elkaar te verbinden, wil de provincie nieuwe en vernieuwende projecten mogelijk maken die de culturele dynamiek in Brabant versterken.

Duurzame groei van de culturele sector

Met deze investeringen hoopt de provincie niet alleen de huidige culturele infrastructuur te verbeteren, maar ook de basis te leggen voor duurzame groei van de sector op de lange termijn. Dit betekent dat er ook aandacht is voor talentontwikkeling en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor jonge en opkomende kunstenaars.

Toekomstperspectief

De provincie Noord-Brabant ziet kunst en cultuur als een essentieel onderdeel van een vitale en aantrekkelijke leefomgeving. Door te investeren in een breder en diverser cultureel aanbod, wil de provincie bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van haar inwoners en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van Brabant als culturele regio versterken.

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.

18 juni '24 ( 8:50)

Koning opent Kandinsky-tentoonstelling in H'ART Museum Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent dinsdag de Kandinsky-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. De expositie is een samenwerking met het Centre Pompidou in Parijs. In Amsterdam zijn ruim zestig schilderijen uit de collectie van het Franse museum te zien.

13 juni '24 ( 9:25)

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling dak Koninklijk Paleis Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op 27 juni de expositie 'Hoog! Kijk omhoog. Een dak vol verhalen' in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bezoekers krijgen van 29 juni tot en met 22 september de kans om de kunstwerken die normaal boven op het dak staan, in het Paleis van dichtbij te bekijken. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

13 juni '24 ( 8:45)

Edward van de Vendel winnaar van Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur

De Theo Thijssen-prijs, de driejaarlijkse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur, gaat deze keer naar Edward van de Vendel. De jury is vol lof over zijn taalgebruik "met nieuwe woorden, originele beelden en fonkelende dialogen". Het gezelschap omschrijft zijn oeuvre verder als "geloofwaardig, oprecht en warmhartig".

13 juni '24 ( 8:30)

Dit is Nederland, praatprogramma EO, stopt na deze week

Het EO-praatprogramma Dit is Nederland stopt na deze week. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO aan het ANP na berichtgeving van het AD. De eerste aflevering van het programma was op 15 april. Het werd elke maandag- en donderdagmiddag uitgezonden.

12 juni '24 (12:37)

Nieuwe naam en koers voor Cobra Museum in Amstelveen

Het noodlijdende Cobra Museum in Amstelveen gaat zijn koers veranderen om het hoofd boven water te houden. Niet alleen krijgt het een nieuwe naam, ook de doelgroep van het museum gaat veranderen. Straks krijgt het de naam Museum Cobra en krijgt naast de vaste collectie nieuwe tentoonstellingen die de jeugd moeten aanspreken, meldt NOS.

12 juni '24 ( 8:55)

NPO onderzoekt nieuwe quiz, mogelijk opvolger Per Seconde Wijzer

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) onderzoekt de mogelijkheden voor een nieuwe quiz bij BNNVARA. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving van het AD dinsdag. Volgens de krant zou de nieuwe quiz mogelijk de opvolger worden van Per Seconde Wijzer, dat al sinds 1967 op de Nederlandse televisie te zien is. BNNVARA noemt het "eeuwig zonde" als de langlopende quiz mogelijk plaats moet maken.