Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nederlanders die Netflix-account delen niet bereid zelf abonnee te worden

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nederlanders die Netflix-account delen niet bereid zelf abonnee te worden
Ook al zijn streamingdiensten populair: voor 53 procent van de Nederlanders is het een van de eerste dingen die zij laten gaan als ze moeten besparen. Dat is volgend jaar mogelijk ook te zien bij Netflix delen buiten het huishouden onmogelijk maakt. Met ingang van het beleid dat in 2023 ingaat, moet de groep die nu meekijkt op een account van iemand buiten het huishouden waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe optie. Maar 15 procent van deze groep die nu (on)betaald meekijkt op een Netflix-account buiten het eigen huishouden is van plan volgend jaar een eigen abonnement af te sluiten. 34 procent van de meekijkers buiten het huishouden sluit geen eigen abonnement. 51 procent weet nog niet wat ze gaan doen. Dit meldt Pricewise. 

Momenteel kijkt ruim vier op tien Nederlandse Netflix-gebruikers Netflix op een account dat niet van hen is, blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 Nederlanders. Van deze groep kijkt 42 procent op een account buiten het eigen huishouden. De helft van de kijkers buiten het eigen huishouden betaalt nu niet mee aan het maandelijkse abonnement.

Hans de Kok, directeur Pricewise: “Het is jammer dat delen straks of niet meer mogelijk is of minder toegankelijk is door nog hogere abonnementskosten. De streamingdiensten schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. De een na de andere en allemaal voor een paar euro tot een tientje per maand. Heb je meerdere abonnementen, dan tikt dat toch flink aan. Zeker als je ook nog betaalt voor een regulier tv-abonnement en bijvoorbeeld voor extra zenderpakketten. De kosten voor al deze abonnementen stapelen zich op.”

Besparen op streamingdiensten

Uit het onderzoek van Pricewise blijkt dat Nederlanders meer letten op de kosten van streamingdiensten en tv. 53 procent geeft aan dat streamingdiensten een van de eerste dingen zijn die zij laten gaan als ze moeten besparen op de kosten. De Kok: “Het is ook zeker mogelijk dat Netflix-abonnees verliest als zij hun account niet meer kunnen delen voor een bijdrage. Niet iedereen woont in een huishouden waarin een account te delen valt. Daarnaast heb je niet alle diensten nodig, soms wil je maar één serie zien. Dan wil je niet de volle prijs voor een abonnement betalen.”

Door: Nationale Recreatiegids

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.

19 februari '24 ( 9:20)

EO bezig met docu over bombardement van Nijmegen in 1944

Nijmegen staat deze week in het teken van de 80-jarige herdenking van het verwoestende bombardement op de stad op 22 februari 1944. De EO heeft over deze dag, die wel geldt als de zwartste dag uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland, de documentaire De middag van '44 gemaakt. Hierin komen mensen aan het woord die destijds als kleuter het bombardement overleefden. Bij het bombardement op het centrum van Nijmegen kwamen bijna achthonderd mensen om het leven, onder wie 24 kinderen omdat een bom precies op hun school viel. Duizenden mensen raakten gewond.

16 februari '24 (14:14)

NPO 2 past programmering aan na overlijden Aleksej Navalny

De programmering op NPO 2 is aangepast naar aanleiding van het overlijden van Aleksej Navalny. De zender zendt vrijdagavond om 23.15 uur een documentaire uit over Navalny, een van de meest vooraanstaande Russische oppositieleden die vrijdag op 47-jarige leeftijd in de gevangenis is overleden. Het programma Best Interests komt te vervallen en wordt volgende week vrijdag uitgezonden.