Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ochtendshows commerciële radio volgen 'alle facetten' van het WK

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ochtendshows commerciële radio volgen 'alle facetten' van het WK
De ochtendshows van commerciële radiozenders besteden wél aandacht aan het WK in Qatar, maar houden daarbij rekening met het feit dat het toernooi niet onomstreden is. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP.

Woensdagochtend besloten de dj's van Jan-Willem Staat Op! van de publieke radiozender NPO Radio 2 geen aandacht meer te gaan besteden aan het WK in Qatar. Hun collega's bij commerciële zenders volgen hun voorbeeld niet, maar houden wel rekening met de omstandigheden waaronder het toernooi wordt gehouden.

Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica, allen van Talpa Network, besteden "op eigen wijze" aandacht aan het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder van Talpa Network desgevraagd weten aan het ANP. "We zijn ons bewust van de problemen in het gastland, en worden door de KNVB goed op de hoogte gehouden van de activiteiten die de KNVB onderneemt om verbetering te realiseren", aldus de zegsvrouw. Talpa Network heeft rond het wereldkampioenschap een samenwerking met de KNVB.

Ook Qmusic stelt het WK niet op voorhand te boycotten. "Uiteraard zorgen we voor duiding als het behandeld wordt. Wij maken radio voor en met de luisteraar en kijken daarbij heel goed naar wat op dat moment leeft", aldus een woordvoerder.

Radiozenders 100%NL en SLAM! besteden in hun ochtendshows vooral aandacht aan de sportieve prestaties van het Nederlands elftal. "Daarnaast zullen we als dit ter sprake komt alle facetten en onderwerpen van dit WK bespreken, dan wel als nieuwsvoorziening of redactioneel met luisteraars", aldus een woordvoerder van Radiocorp, het bedrijf waar 100%NL en SLAM! onder vallen.

Door: ANP

29 februari '24 ( 8:38)

'Nodig' dat WNL verbetert, zo stelt Bert Huisjes

Het is "nodig" dat omroep WNL verbetert. Dat bevestigt Bert Huisjes aan het ANP, na een artikel van het AD over vermeend wangedrag door Huisjes. Verscheidene bekende presentatrices spreken van "een angstcultuur" en "onvoorspelbaar en onveilig" gedrag van Huisjes.

29 februari '24 ( 8:36)

WNL-baas Bert Huisjes beschuldigd van wangedrag door bekende presentatrices

Bekende presentatrices als Nikki Herr, Eva Jinek, Leonie ter Braak en Merel Westrik zeggen dat WNL-baas Bert Huisjes bij de omroep zorgt voor "een angstcultuur" en dat hij "onvoorspelbaar en onveilig" zou zijn. Dat vertellen zij, en verscheidene anonieme (oud-)medewerkers aan het AD.

28 februari '24 (12:43)

Uniek concept in Nederlands Openluchtmuseum voor mensen met dementie

Vanaf vandaag is het Huis van Herinneringen geopend in het Nederlands Openluchtmuseum. Dit pand huist een uniek reminiscentieprogramma voor ouderen met dementie. Deelnemers worden mee terug in de tijd genomen naar de jaren ’60 en worden begeleid en gestimuleerd om herinneringen uit het verleden op te halen. Het programma biedt ‘een plezierig verblijf in een setting die voor ouderen met dementie heel vertrouwd is en herinneringen oproept’, zo schrijft het museum op de website. 

28 februari '24 (12:07)

Wordt dit de landelijke doorbraak van dé Groningse snack?

De provincie Groningen verleent een subsidie van 45.000 euro aan een bedrijf dat eierballen duurzaam in de markt wil zetten. De eierbal, sinds 2017 immaterieel cultureel erfgoed, is volgens de provincie dé Groningse snack. Die is door het complexe productieproces echter lastig op grote schaal te produceren.

28 februari '24 ( 8:51)

Dirigent Jaap van Zweden wordt muzikaal leider in Frankrijk

Dirigent Jaap van Zweden wordt vanaf september 2026 de nieuwe muzikaal leider van het Orchestre Philharmonique de Radio France. Dat maakt Radio France dinsdag bekend. Hij volgt de Fin Mikko Franck op die sinds 2015 het orkest leidt.

28 februari '24 ( 8:43)

Carlo Boszhard bezig met dramaserie over showmaster Willem Ruis

Carlo Boszhard werkt aan een dramaserie over presentator Willem Ruis. De presentator is als producent bij het project betrokken. De serie wordt geschreven door Ruis' dochter Suus Ruis, schrijft Boszhard in zijn column in Televizier.

27 februari '24 (12:33)

Margriet Schavemaker nieuwe directeur Haags Kunstmuseum

Margriet Schavemaker wordt per 1 juni algemeen directeur van het Kunstmuseum in Den Haag en ook van het Fotomuseum, KM21 en Escher in Het Paleis in de hofstad. Zij volgt Benno Tempel op, die directeur is geworden van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Schavemaker is nu nog artistiek directeur van het Amsterdam Museum. Verder is ze bijzonder hoogleraar Media en Kunst in de Museale Praktijk aan de Universiteit van Amsterdam.

27 februari '24 (10:24)

Literatuurmuseum schenkt komende tijd extra aandacht aan schrijfsters

Het Literatuurmuseum gaat de komende tijd meer aandacht schenken aan vrouwelijke Nederlandse auteurs. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, lanceert het museum een fysieke en digitale expositie over schrijfsters en de PC Hooft-prijs. Deze award is sinds 1947 pas dertien keer aan een vrouw toegekend.

26 februari '24 (12:35)

Koning opent in maart Nationaal Holocaustmuseum

Koning Willem-Alexander opent zondag 10 maart het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Hij houdt een toespraak in de nabijgelegen Portugese Synagoge en krijgt hij een rondleiding in het museum.

26 februari '24 (10:55)

Deel je Museumkaart tijdens de Museumweek

Van 30 maart tot en met 5 april is het weer tijd voor de jaarlijkse Museumweek. Tijdens de deze kunstzinnige week kun je samen met 1,5 miljoen andere kaarthouders jouw Museumkaart delen met anderen. “Geef je oma een museumbezoek of laat je bakker of slager cultuur proeven”, schrijft museum.nl over de Museumweek.