Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Youp gaat in december tijdens afscheidstour Flappie zingen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Youp gaat in december tijdens afscheidstour Flappie zingen
Cabaretier Youp van 't Hek gaat in december tijdens zijn afscheidstournee het lied Flappie weer zingen. Dat vertelde de 68-jarige komiek zaterdag in het radioprogramma De Taalstaat.

Flappie, dat Youp schreef in 1978, geldt als zijn eerste hitje. Het lied werd pas vier jaar later opgemerkt toen Koos Postema en Willem Ruis het nummer een paar keer draaiden in het programma Langs de Lijn. "Ik ga het in december weer zingen", verklapte Youp in De Taalstaat. "Ik heb nu drie muzikanten in mijn show, en we hebben besloten om het in december weer te gaan doen."

Het iconische kerstlied vertelt over kerstochtend 1961, toen Youps vader zijn geliefde konijn opofferde voor het kerstdiner. Van 't Hek zong het lied in een show van Cabaret Nar, het trio waar hij in de jaren zeventig mee optrad. De muziek is van componist en pianist Jan Kokken. Het lied werd al meerdere malen gecovered, onder anderen door de Amerikaanse zanger Todd Rundgren.

Van 't Hek is bezig aan zijn afscheidstournee, die de titel De Laatste Ronde! heeft gekregen. De komiek speelt tot eind mei 2024, als hij zeventig jaar is geworden. De laatste voorstelling zou eerst op zijn verjaardag zijn. Maar door een coronalockdown eind 2021 is de laatste show nu eind mei in Theater Carré.

De cabaretier denkt dat het lied zo aanslaat omdat "veel mensen van mijn generatie dit écht hebben meegemaakt", zei Van 't Hek in De Taalstaat. In huize Van 't Hek wordt nooit konijn gegeten door dit lied. "Toen mijn dochter het voor de eerste keer hoorde, begon ze verschrikkelijk te huilen: hoe kon ik dit doen? Ik heb toen moeten beloven dat we nooit konijn zouden eten."

Door: ANP

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.

19 februari '24 ( 9:20)

EO bezig met docu over bombardement van Nijmegen in 1944

Nijmegen staat deze week in het teken van de 80-jarige herdenking van het verwoestende bombardement op de stad op 22 februari 1944. De EO heeft over deze dag, die wel geldt als de zwartste dag uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland, de documentaire De middag van '44 gemaakt. Hierin komen mensen aan het woord die destijds als kleuter het bombardement overleefden. Bij het bombardement op het centrum van Nijmegen kwamen bijna achthonderd mensen om het leven, onder wie 24 kinderen omdat een bom precies op hun school viel. Duizenden mensen raakten gewond.