Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Peter Heerschop doet laatste 538-radiocolumn

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Peter Heerschop doet laatste 538-radiocolumn
Peter Heerschop heeft vrijdagochtend zijn laatste radiocolumn op Radio 538 gedaan. De cabaretier, die naar eigen zeggen in totaal 1050 keer terugblikte op het nieuws van de week, omschrijft de afgelopen twintig jaar als "een enorme eer".

Heerschop deed het altijd met veel plezier. "Er was geen enkele keer bij dat ik eigenlijk geen zin had", aldus de cabaretier. "Het was niet alleen mijn werk, maar ook het podium om mijn gedachten te omschrijven."

Heerschop bedankt onder meer Radio 538, de presentatoren, de redactie en de luisteraars. "Het klinkt misschien verontrustend maar jullie zijn een belangrijk onderdeel van wie ik ben." De cabaretier bedankte ook zijn vrouw. "Ik beledig in mijn columns al twintig jaar met regelmaat mijn vrouw. Maar dat zou ik natuurlijk niet doen als het niet terecht was."

Liefde

Zijn laatste column sloot Heerschop af met de woorden die hij de afgelopen jaren vaak gebruikte. "Liefde, liefde en nog eens liefde."

Vanwege het afscheid van de cabaretier kwamen verschillende gasten langs in de ochtendshow. Ook Heerschops goede vriend en collega Viggo Waas kwam hem uitzwaaien. "Het is knap om al twintig jaar het nieuws te beschrijven zoals Petertje Heerschop deed", zei Waas onder meer. "Wereldkampioen column schrijven. Olympisch kampioen column uitspreken." Edwin Evers, de presentator bij wie de cabaretier in 2002 zijn eerste column deed, presenteerde voor de gelegenheid het vertrek. Van Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, de presentatoren van de ochtendshow van 538, kreeg Heerschop een gouden microfoon als aandenken.

Humberto Tan

Heerschop maakte in zijn vorige column bekend dat de zender heeft besloten met het onderdeel te stoppen. "Met de start van het nieuwe radioseizoen en de eerste positieve effecten van 90’s @ 9, hebben we besloten de focus geheel te leggen op dit programma-onderdeel, dat iedere dag tussen 09.00 uur en 10.00 uur te horen is in De 538 Ochtend met Wietze en Klaas", liet Radio 538 vorige week weten. Ook bedankte de radiozender de cabaretier voor de afgelopen twintig jaar "waarin hij in de ochtend het nieuws van de week altijd prachtig wist te brengen".

Of Heerschop ingaat op het aanbod om een column in het radioprogramma van Humberto Tan op NPO Radio 1 te gaan doen, is niet duidelijk. De cabaretier liet eerder weten dat hij daar "de komende weken" over nadenkt.

Heerschop blikte sinds 2002, toen nog in de ochtendshow van Edwin Evers, op de radiozender elke vrijdag terug op het nieuws van de week. Na het vertrek van Evers in 2018 stopte de cabaretier tijdelijk, maar later keerde hij terug.

Door: ANP

23 februari '24 (10:36)

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.