Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Henny Huisman laat achterste van zijn tong zien: geen zure smaak

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Henny Huisman laat achterste van zijn tong zien: geen zure smaak
Henny Huisman is van plan het achterste van zijn tong te laten zien aan het publiek dat naar zijn nieuwe theatershow komt. "Bij mij zit daar geen zure of nare nasmaak, aan het achterste van mijn tong", zegt de 71-jarige Huisman in gesprek met het ANP. Het tv-icoon begint donderdagavond aan zijn tour, die tevens de naam Het Achterste van mijn Tong draagt.

"Ik heb een vrij vrolijke tong. Laat ik het zo zeggen", aldus Huisman. In zijn show neemt hij het theaterpubliek mee door zijn leven. Hij vertelt verhalen "die je niet op televisie zag", zoals wat er achter de schermen gebeurde bij programma's. Theater maken is nieuw voor Huisman. "Het is even wennen. Eigenlijk moet je de clou aan het begin al weggeven en er aan het einde weer op terugkomen." Hij is dan ook "zeker" nerveus voor zijn eerste show. "Je wil toch dat de mensen een leuke avond hebben. Ik heb iets nieuws moeten leren. Dat valt niet mee op je 71e."

Bekende collega's hoeven volgens Huisman niet bang te zijn. "Mensen vroegen of ik andere BN'ers te grazen ga nemen. Als ik dat zou willen, zou ik het wel kunnen doen. Maar dan vertel ik het verhaal wel vanuit mezelf, over wat ik met ze heb meegemaakt." Huisman weet wel wat grote namen van mensen die hem zijn tegengevallen, maar dan spreekt hij over buitenlandse artiesten. "Wel ga ik het over Joop van den Ende hebben. Vanzelfsprekend, maar dan met het verhaal zoals het echt gegaan is tussen ons."

Talent

Tijdens de show van Huisman krijgt ook het publiek de kans om talent te laten zien. "In elk plaatsje heb je de local hero's die niet zijn doorgebroken, maar wel talent hebben", vertelt Huisman. "Die wil ik een kans geven. Mensen kunnen zich van tevoren aanmelden bij de producent. Het hangt natuurlijk ook een beetje aan me: mensen met talent een podium geven."

De eerste show van Huisman vindt wat hem betreft plaats zonder al te veel poespas. "Ze wilden een rode loper neerleggen en BN'ers uitnodigen. Ik zei: nee joh, ben je gek? Gewoon lekker tenue de ville", aldus Huisman. "Alsjeblieft geen stress meer. Ik zie mensen al in het lang komen. Gewoon een spijkerbroekje, dat past veel beter bij me tegenwoordig." Donderdagavond staat Huisman voor het eerst voor een publiek met zijn theatershow. Dat gebeurt in Café de Cactus in Hengelo. Vervolgens doet Huisman nog theaters aan in onder andere Emmeloord, Zaltbommel, Nieuwegein, Weesp en Wormer.

Door: ANP

23 februari '24 (10:36)

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.