Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Willeke Alberti neemt afscheid van het theater

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Willeke Alberti neemt afscheid van het theater
Willeke Alberti neemt afscheid van het theater. Nouja, in elk geval wat betreft haar solo-theatertournees, verduidelijkt ze tegenover het ANP. "Het kan best zijn dat iemand die me lief is het theater ingaat en met vraagt om een liedje te zingen. Als dat niet te vaak is dan doe ik het met liefde." De 77-jarige zangeres sluit haar theatertournee dinsdagavond af in Het Concertgebouw.

Ze wil hierna "meer voor de zorg zingen". De zangeres treedt nu al vaak in zorgcentra op. "Dat is eigenlijk iets wat ik al heel lang van plan was", vertelt Alberti. "In het theater rust er veel op je schouders. Die schouders wil ik wat rust gunnen. Ik word in februari 78, het is dan toch op naar de tachtig hè."

Dat geeft ook meer tijd en ruimte voor haar privéleven, want haar werk zorgde weleens voor "dilemma's" op dat vlak, vertelt Alberti. "Zeker met de kleinkinderen, dat je alles graag wil meemaken." Ze vindt tijd hebben voor haar familie erg belangrijk, vervolgt ze. "Succes is mooi, maar de liefde is toch het allerbelangrijkste in het leven."

Alles gedaan

Toen Alberti 11 jaar was maakte ze haar tv-debuut in de musical Duel om Barbara. Haar muziekcarrière begon in 1958, nadat ze een duet opnam met haar vader, Willy Alberti. Daarna volgen veel eigen singles, waaronder Spiegelbeeld, en talloze optredens. Zo gaf ze twee optredens in AFAS Live vanwege haar 75e verjaardag. "Ik heb alles gedaan", blikt Alberti terug. "Ik mag zeker niet mopperen."

Nu speelt ze dinsdag het laatste optreden van haar theatertournee. Helemaal fit, in tegenstelling tot wat sommige media beweerden. De zangeres zou eerder deze maand met spoed zijn opgenomen in het ziekenhuis, schreven zij. "Zonder ook maar even te vragen of dat echt zo is." Dit verhaal klopte dan ook niet, vertelt de zangeres. "Ook daar heb ik niet zoveel zin meer in. In al dat gedoe."

Geen afscheid

De zangeres vertelt blij te zijn dat ze "dit vak heeft". "En dat ik daar ontzettend veel plezier in heb en veel voor terugkrijg. Dat gevoel dat je hebt met het publiek is ongelofelijk." Vanaf nu wil ze alleen nog maar optredens doen waar ze echt energie van krijgt. Het concert van dinsdag is dan ook zeker "geen afscheid", benadrukt Alberti. "Zolang ik me zo fit voel, blijf ik lekker optreden."

Door: ANP

23 februari '24 (10:36)

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.