Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vrijheidsmuseum in Groesbeek organiseert weer een zomerprogramma

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vrijheidsmuseum in Groesbeek organiseert weer een zomerprogramma
In de zomer organiseert het Vrijheidsmuseum in Groesbeek verschillende activiteiten voor jong en oud in en om het museum. Zo zijn er diverse kinderactiviteiten, kan er meegereden worden in een authentieke Willy's MB uit WO2 en is er de mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ te bezoeken. Dat meldt het Vrijheidsmuseum. 

Kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar kunnen alles te weten komen over Anne Frank tijdens speciale Anne Frank middagen (27 juli en 17 en 31 augustus, reserveren is noodzakelijk ). Wie was Anne eigenlijk en in welke wereld groeide ze op? Gedurende deze interactieve en educatieve middag leren kinderen ook meer over het verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

Familiedagen 

Daarnaast organiseert het museum op 29 juli en op 12 en 26 augustus de “Kijk je ogen uit!”-familiedagen. Aan de hand van onze Kijkwijzer (geschikt voor jonge bezoekers van ongeveer 9 t/m 13 jaar) maak je een tocht door het museum en kijk je je ogen uit. Ontdek bijvoorbeeld hoe zwaar de rugzak van een parachutist was of hoe een trui gebreid van hondenhaar voelt. Heb je alle opdrachten gedaan? Dan wacht jou een zomerse verrassing in ons museumcafé! Tijdens de “Kijk je ogen uit!”-familiedagen gelden er ook speciale gereduceerde tarieven voor kinderen en voor ons familieticket (2 volw. + 2 kind 7-17 jaar).

Slagvelden van Market Garden 

Grateful Generation Tours verzorgt op 28 augustus weer spannende fieldtrips in een authentieke Willy’s MB uit WO2. Deze korte tours van 30 minuten (voor 2-3 personen) gaan langs de slagvelden van Market Garden en zijn ieder half uur doorlopend. De fieldtrips zijn geschikt voor alle leeftijden. Reserveren kan ter plekke op de dag zelf.

'Asocialen' 

Ten slotte kunt u een bezoek brengen aan de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek. De geschiedenis van als ‘asociaal’ vervolgden, 1933-1945’. Daklozen, sekswerkers, alleenstaande moeders, grote arme gezinnen, langdurig werklozen. Dit is slechts een greep uit de zeer diverse groep mensen die tussen 1933 en 1945 van de nationaalsocialisten het stempel ‘asociaal’ kreeg. De tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ vertelt hun verhalen, zowel in Duitsland als in bezet Nederland. De expositie is nog t/m 2 oktober 2022 in het Vrijheidsmuseum te zien.

Door: Nationale Recreatiegids 
Beeld: Vrijheidsmuseum

23 februari '24 (10:36)

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.