Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Barry Hay en JB Meijers willen graag samen nog een derde plaat maken

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Barry Hay en JB Meijers willen graag samen nog een derde plaat maken
Na twee albums zijn Barry Hay en JB Meijers hun samenwerking nog lang niet zat. Sterker nog, de Golden Earring-zanger en de producer verwachten ook samen een derde plaat en wellicht nog wel meer uit te brengen, vertellen ze aan het ANP.

De muzikanten brachten in 2019 voor het eerst samen een album uit vol met covers: For You Baby. De opvolger, Fiesta De La Vida, verscheen op 22 april. Op die plaat staan naast tien covers ook vier eigen nummers. Hay en Meijers hebben naar eigen zeggen nog genoeg inspiratie voor zowel nieuw werk als het in een nieuw jasje steken van bestaand werk van anderen. "Ik zei gelijk: ik heb nu alweer zin om een nieuwe plaat te maken. Zoals wij samenwerken is een feestje", vindt Hay.

Knutselclub 

Voor beide albums gingen Hay en Meijers, die wonen op respectievelijk Curaçao en Bonaire, samen de studio in en "probeerden gewoon van alles", legt Meijers uit. "Het is meer een soort knutselclub. We hadden een idee, keken of dat werkt en als dat zo was namen we het op in mijn studio."

Die ontspannen werkwijze bevalt ook Hay erg goed. "Ik had het nooit zo op de studio, maar ik vind het nu veel leuker. Je hoeft nu maar met één iemand te sparren en niet met een hele band. En met JB werkt het fijn omdat hij én technicus, én muzikant, én producer is, maar ook een muzikale encyclopedie. De communicatie gaat veel sneller."

Ziggo Dome 

Voor Fiesta De La Vida kozen de heren covers van onder anderen Tom Jones, John Kay en Norman Greenbaum en gaven die een Mexicaanse twist. Op 5 november spelen Hay en Meijers de nummers, onder begeleiding van een mariachi-band en met gastartiest Danny Vera, in de Ziggo Dome in Amsterdam. Hoewel er nu nog maar één concert staat gepland, sluit Hay niet uit dat er meer volgen. "Ik kan me voorstellen dat het heel leuk zou zijn voor een festival, maar dan moet het wel lekker weer zijn", zegt hij lachend. "Maar we zien het wel, we doen het allemaal voor de lol. Al is het geld natuurlijk mooi meegenomen."

Meijers beaamt dat alles nog openligt. "Ik zou het hartstikke leuk vinden, maar alles gaat heel erg stapje voor stapje. We zeggen altijd: als een van ons iets niet leuk vindt of twijfelt, dan gaat het niet door. We hebben allebei ook tours meegemaakt waarbij je eerst denkt: ja leuk, honderd shows, en dan na 35 komt de klad er een beetje in. Dat wil je niet hebben. We moeten zorgen dat het fris blijft."

Door: ANP

12 april '24 (12:48)

Amstelveens Cobra Museum mogelijk uit financiële penarie

Goed nieuws voor het Cobra Museum in Amstelveen: het college van B&W geeft aan dat zij bereid zijn om een subsidie voor meerdere jaren te verstrekken aan het museum. Eerder liet het Cobra Museum weten dat zij in de financiële problemen zitten. Volgens het museum is het lastig om exposities te trekken als zij niet in een stabiele financiële situatie verkeren, meldt 1Amstelveen.

11 april '24 (10:35)

TV-componist Tonny Eyk krijgt oeuvreprijs

Tonny Eyk krijgt dit jaar de oeuvreprijs bij de uitreiking van de Music in Media Awards (MIMA's). De 83-jarige componist en muzikant was verantwoordelijk voor de muziek van talloze tv-programma's en schreef ook verschillende hits voor Kinderen voor Kinderen.

10 april '24 (13:16)

Dirigent Edo de Waart vindt dat het tijd is om met pensioen te gaan

Dirigent Edo de Waart stopt ermee, meldt het Radio Filharmonisch Orkest (RFO) op zijn site. Na een loopbaan van meer dan zestig jaar vindt de 82-jarige het tijd om met pensioen te gaan.

10 april '24 (11:11)

Brabant opent subsidieronde voor amateurkunst

De provincie Brabant vindt continuïteit in amateurkunst belangrijk. Daarom opent de provincie vandaag een subsidieronde waarbij amateurkunstenaars een meerjarige subsidie kunnen ontvangen. Aanvragen kan van 10 april tot en met 30 mei. Voor de subsidieregeling is voor de periode 2025-2028 2,64 miljoen euro vrijgesteld, meldt provincie Brabant.

10 april '24 (10:56)

Overijssel zet Kunst van de Korte Keten centraal met reizend minimuseum

Tijdens het evenement ‘Streekfeest de Waard: Blij in de Wei!’ op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug is op 6 april het Kleinste Mobiele Museum van Nederland gelanceerd. Het is een project waarmee verbinding wordt gemaakt tussen kunst en streekproducten in Zwolle en het Overijsselse Vechtdal. Met De Korte Keten Experience, een muziekvoorstelling van The Unstoppables, een streeklunch en streekproductenmarkt staat het minimuseum klaar om bezoekers te ontvangen, meldt Marketing Oost.

10 april '24 ( 8:45)

Klaas van der Eerden na tien jaar terug het theater in

Klaas van der Eerden gaat na tien jaar afwezigheid weer het theater in met een nieuw programma. De officiële première vindt plaats op donderdag 19 september in het Theater De Fransche School in Culemborg en is daarna tot en met 13 mei 2025 te zien in theaters door het land, heeft zijn management dinsdag bekendgemaakt.

09 april '24 (10:50)

Museum De Lakenhal bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd

Op 1 mei bestaat Museum De Lakenhal 150 jaar. In 1874 werd de oude Laecken-Halle omgedoopt tot stadsmuseum van Leiden en geopend voor het grote publiek. Dat wil het museum vieren met gratis toegang en allerlei activiteiten, zoals flitslezingen, kindercolleges en creatieve opdrachten. Daarnaast is er een avondprogramma tijdens de Nacht van de Zintuigen. De burgemeester van Leiden opent samen met directeur Tanja Elstgeest om 10:00 uur de poort en onthult een nieuw kunstwerk van Claudy Jongstra, meldt het museum. 

08 april '24 (11:02)

Speciale Tussen Kunst en Kitsch aflevering in het teken van kunstenaar Anton Heyboer

Omroep AVROTROS maakt een aflevering van Tussen Kunst en Kitsch Extra, die in het teken staat van de Nederlandse kunstenaar Anton Heyboer. Aanleiding voor de special is dat het dit jaar honderd jaar geleden is dat Heyboer werd geboren. De uitzending is op 14 april te zien bij NPO 2 Extra en terug te zien via de website van de omroep.

08 april '24 ( 8:47)

Boef B2 uit Bassie & Adriaan, Harry Dikmans, overleden

Artiest, sneltekenaar en acteur Harry Dikmans is vrijdag op 96-jarige leeftijd overleden. Dikmans kreeg voornamelijk bekendheid als de eerste dove boef B2 in Bassie & Adriaan.

08 april '24 ( 8:44)

West Side Story na dertig jaar terug in Nederlandse theaters

De musical West Side Story keert na bijna dertig jaar terug in de Nederlandse theaters. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment komt in het seizoen van 2025-2026 met een nieuwe Nederlandse versie van de oorspronkelijke Amerikaanse musical uit 1957.