Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stoelen de zaal uit voor zilveren jubileum jongerenclub Concertgebouw

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De jongerenclub van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, Entrée, wordt komende zondag 25 jaar, en zal dit zilveren jubileum op vrijdag 24 mei vieren met een speciale editie van hun eigen concertserie Entrée Presents. Hierin zullen de grenzen tussen elektronische en akoestische muziek worden opgezocht. Dit meldt het Concertgebouw.
Op de feestelijke avond zal een uniek programma worden gepresenteerd, waarin technoproducer Henrik Schwarz en het Alma Quartet hun nieuwe album CCMYK lanceren. De stoelen gaan de zaal uit, waarna er gedanst kan worden op muziek van lokale Amsterdamse helden: Sjamsoedin doet een live modulaire set en bij KAUW gaat live zijn housegrooves ten gehore brengen. 
 

Muzikaal ping-pong

 
Henrik Schwarz + Alma Quartet CCMYK is een avontuurlijke muzikale samenwerking tussen producer Henrik Schwarz en het Alma Quartet. Voor dit album heeft het Alma Quartet in verschillende Berlijnse opnamestudio's geïmproviseerd met ritmes en geluiden die kenmerkend zijn voor een strijkkwartet. Deze motieven en geluiden worden op het podium in real-time in een elektronische loop bewerkt door Henrik Schwarz en teruggestuurd naar de spelende musici. Een soort 'muzikaal ping-pong'. Hierdoor kan er onmiddellijk bovenop de bestaande motieven opnieuw geïmproviseerd worden. Het resultaat is een album met acht tracks waarbij de klassieke invloed van het Alma Quartet en de techno / elektronische achtergrond van Henrik Schwarz zorgen voor een keur aan verschillende klankkleuren en wellicht zelfs een geheel nieuw genre.
 
Het jubileumfeest van Entrée vindt plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Voor meer informatie en tickets, zie de website van Entrée.
 
Door: Nationale Recreatiegids
21 juni '24 ( 9:33)

Nieuw cabaretprogramma in 2025 voor Yentl en de Boer

Het duo Yentl en de Boer gaat in 2025 het theater in met een nieuw cabaretprogramma. Het thema van Rekhalzen, dat op 20 juni 2025 in première gaat, is groots dromen. Dat heeft hun impresariaat Sjoege vrijdag bekendgemaakt.

21 juni '24 ( 8:40)

Brandbrief Nederlands Film Festival aan Utrecht voor behoud subsidie

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft donderdagochtend een brandbrief overhandigd aan Utrecht voor het behoud van de subsidie. Marjolijn Bronkhuyzen, zakelijk directeur van het NFF, gaf de brief voor het college van burgemeester en wethouders aan cultuurwethouder Eva Oosters. De brief is geschreven door de Utrechtse filmmaker Jean van de Velde en werd duizenden keren ondertekend. Onder anderen Paul Verhoeven, Georgina Verbaan, Monique van de Ven, Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt zetten hun handtekening.

20 juni '24 (13:21)

Tentoonstelling ‘Movements’ in Museum Hilversum over kracht van sport

Museum Hilversum opent op zaterdag 13 juli de tentoonstelling ‘Movements’. Hierin vertellen tien internationale fotografen en kunstenaars de persoonlijke verhalen van mensen in de sport. Onder meer Andrea Bruce, Denis Darzacq en Newsha Tavakolian hebben op beeld vastgelegd hoe mensen fysieke en mentale obstakels overwinnen door sport, en hoe dit ook weerstand biedt tegen heersende normen. Dit meldt Museum Hilversum. 

20 juni '24 ( 9:27)

Zomerlezengedicht dit jaar geschreven door winnaar De Slimste Mens

Martin Rombouts, die begin 2023 het 21e seizoen van De Slimste Mens won, schrijft dit jaar het Zomerlezengedicht. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Het gedicht, met als titel Het was zonnig dus ik moest aan je denken, wordt de komende tien dagen op 100.000 gratis ansichtkaarten door het hele land verspreid.

20 juni '24 ( 8:53)

Documentaire Jan Cremer opnieuw uitgezonden door AVROTROS

AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

20 juni '24 ( 8:35)

Jan Cremer schudde de Nederlandse cultuur op als multi-talent, stelt Stedelijk Museum

Jan Cremer was een artistiek multi-talent dat belangrijk is geweest voor Nederland. Dat zegt Rein Wolfs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, in reactie op het overlijden van de 84-jarige schrijver en schilder. "Hij was met name zo belangrijk omdat hij de Nederlandse cultuur zo heeft opgeschud, wakker geschud, zoals alleen hij dat kon. Hij stak daarmee boven het maaiveld uit en we zullen hem daarom herinneren."

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.