Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na maandenlange onderhoudsbeurt is de wildwaterbaan Piraña weer open

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Na maandenlange onderhoudsbeurt is de wildwaterbaan Piraña weer open
Afgelopen vrijdag is na bijna acht maanden onderhoud de wildwaterbaan Piraña in de Efteling weer geopend voor publiek. Dit was een dag eerder dan gepland. Die dag stond de wildwaterbaan vrijdag kort stil, maar opende dezelfde dag weer. Nu is de waterattractie weer écht te bezoeken, meldt de Efteling.

Sinds november 2023 is er gewerkt aan het onderhoud en vernieuwen van de wildwaterbaan Piraña. Er zijn flink wat decor- en waterelementen aan veranderd.

Zo zijn de rotsen langs de waterbaan vervangen voor nieuwe rotsen die beter aansluiten bij de wereld van de Piraña. Minder zichtbare vernieuwingen waren overigens de grootste uitdaging bij het onderhoud. De pompinstallatie, die zo’n 5.000 liter water per seconde rondpompt, moest worden vervangen en de besturingskasten en bijbehorende leidingen, kabels en noodverlichting zijn vernieuwd. Er branden nu Ledlampen en er zijn nieuwe speakers en camera’s opgehangen. Ook heeft de buitengevel een nieuw likje verf gekregen en is het groen rondom de attractie vernieuwd.

Wild water

In de vernieuwd wildwaterbaan komt het water ‘echt van alle kanten op je af’. De nieuwe watergoden spuwen water en vervolgens lijkt het alsof er pijlen van water op je worden afgevuurd. Fijne verkoeling voor in de zomer!

Na de eerste waterval duik je met de boot de golven in en spuit een waterspuwende slang een grote waterstraal de lucht in. Vervolgens vaar je onder een half afgebroken en lekkend aquaduct door, waar het water recht in de boot stroomt. In de bocht erna versperren twee Inca-beelden de doorgang met een muur van water. Interessant is dat de hoeveelheid water wordt aangepast aan het seizoen en de temperatuur. Zo wordt je dus kletsnat in de zomer, maar blijf je in de winter een stuk droger.

Foto: Efteling

25 juli '24 (12:41)

Terug op de Nederlandse kermis: de thrillride Move-it 18

Kermisfamilie Straub herintroduceert de thrillride Move-it 18 op de Nederlandse kermis. De attractie is jarenlang niet meer op de kermissen verschenen. Er is plek voor achttien passagiers die er meerdere malen mee over de kop gaan. Dit meldt Looopings.

23 juli '24 (14:30)

Efteling vernieuwt de Aquanura-watershow

Deze zomer is de Efteling druk bezig met het veranderen van de watershow Aquanura. Met een ander muziekstuk en vernieuwde licht- en showeffecten wordt de Aquanura-show in een nieuw jasje gestoken. Er komen onder meer vier ‘Bakens van Licht’, grote lantaarns met een hoogte van acht meter. 

23 juli '24 (13:02)

Tekort aan keuringsinstanties kermisattracties leidt tot lange wachtlijsten

‘Slapeloze nachten’ hebben ze ervan. Kermisexploitanten moeten vaak lange tijd, tot soms wel anderhalf jaar, wachten voordat hun attracties kunnen worden gekeurd. Er blijkt een flink tekort te zijn aan aangewezen keuringsinstanties (AKI), meldt Omroep Brabant.

23 juli '24 ( 9:52)

Burgers’ Zoo bestaat precies 100 jaar

De deuren van Burgers’ Zoo openden precies honderd jaar geleden in Arnhem, met de naam ‘Burgers’ Natuurdierenpark’. Ook Connexxion viert dit jaar haar 75 verjaardag. Daarom kunnen bezoekers van het dierenpark op 23 juli op vertoon van hun entreekaartje gratis met de bus van en naar Arnhem CS reizen. Tijdens de busreis vertellen dierentuingidsen je over de geschiedenis van het park, meldt Burgers’ Zoo.

22 juli '24 (12:37)

Op dit vlak streeft Avonturenpark Hellendoorn alle andere parken voorbij

Ze krijgen misschien niet de meeste bezoekers per jaar over de vloer, maar hebben wel een ander punt waar het attractiepark in Hellendoorn in uitblinkt. Zij hebben namelijk met een flinke voorsprong een veel groter bereik op TikTok, zelfs veel meer dan de Efteling, meldt AD. Hoe doen zij dat? 

22 juli '24 (10:53)

Radar onderzoekt dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Vorige week publiceerde tv-programma Radar een item over het Limburgse attractiepark Mondo Verde. Naast attracties huist het park ook dieren, zoals leeuwen en vogels. Die worden volgens dierenrechtenorganisatie Bite Back niet thuis in dit park. Daarom dook Radar de materie in om meer inzicht in de zaak te krijgen, meldt Radar.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.