Rotterdamse ondernemer bouwt pretpark met afgedankte attracties

Ondernemer Hennie van der Most probeert oude attracties nieuw leven in te blazen. Door ze te plaatsen op een voormalige afvalverwerkingscentrale in het centrum van Rotterdam heeft hij een bestemming gevonden voor oude attracties die nog steeds werken. Dit meldt WNL.

Eerdere projecten

De ondernemer heeft al vergelijkbare projecten onder zijn naam. Zou renoveerde hij een voormalige kerncentrale, een oud ziekenhuis en een textielfabriek. In totaal waren er 145 vrachtwagens nodig voor de opbouw van de attracties in zijn nieuwe park. Hiervan zijn alleen al zes vrachtwagens bestemd voor de bakjes van het reuzenrad. Het park kostte zo’n 28 miljoen, waarvan er nog vijf miljoen bij is gekomen door de oplopende inflatie.

Kosten 

Om de kosten te dekken heeft Van der Most een opmerkelijke betalingssysteem bedacht. Bezoekers moeten niet alleen bij binnenkomst een kaartje betalen. Ook dienen ze per attractie een bedrag te betalen. Volgens de ondernemer kunnen klanten het dus zo duur maken als ze het zelf willen. Of dit in de praktijk ook het geval is moet nog blijken.

Door: Nationale Recreatiegids