Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Door Nationale Recreatiegids / Michelle Klos
schedule 2 min
location_on [xx]km
iemand die hoteldeur opent
Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.

Leonardo Hotels is in 2006 opgericht als de Europese tak van de Fattal Hotel Group, en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende naam in de internationale hospitality industrie. Met een divers portfolio bestaande uit Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, Leonardo Limited Edition Hotels en NYX Hotels, wordt een breed scala aan unieke ervaringen op maat geboden voor de moderne reiziger.

Ronen Nissenbaum, CEO van Leonardo Hotels in diverse Europese landen, benadrukt de indrukwekkende groei van de groep, met momenteel meer dan 300 hotels in 21 landen. Verdere overnames worden verwacht. Leonardo Hotels, onderdeel van de Fattal Group, biedt een breed scala aan hotelervaringen en heeft een sterke internationale aanwezigheid met meer dan 300 hotels wereldwijd.

23 oktober '24 (12:47)

Acht vakantieparken scannen gezichten van bezoekers zwembad en speeltuin

Acht vakantieparken hebben de gezichten van bezoekers gescand zodat de gasten toegang konden krijgen tot zwembaden en speeltuinen. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens overtraden ze daarmee de privacyregels. Zeven van de acht parken zijn ermee gestopt, het achtste park nog niet. Dat krijgt tot begin december de tijd om te stoppen en riskeert een boete of een dwangsom.

23 oktober '24 (11:23)

Onrust onder bewoners Camping de Witte Plas: camping moet sluiten maar gemeente plaatst extra caravans

In 2029 moet Camping de Witte Plas dicht. Desondanks zijn er onlangs tientallen nieuwe stacaravans pal naast de camping geplaatst. Inwoners van Schijf en de permanente bewoners op het terrein snappen er niets van. Ook op de Witte Plas zelf komen er nieuwe chalets bij. Dit meldt Omroep Brabant. 

21 oktober '24 (10:49)

Hotelsector staat voor grote uitdagingen; innoveren is geen keuze meer

De hotelsector staat voor grote uitdagingen door aanhoudende personeelstekorten en veranderende verwachtingen van gasten. Innoveren is geen keuze meer, maar een noodzaak. Automatisering en technologische vernieuwingen, zoals digitale check-in systemen en slimme marketingtechnieken, helpen hotels om zowel efficiëntie te verbeteren als de gastervaring te optimaliseren. Ondanks de uitdagingen rondom de implementatie wegen de voordelen uiteindelijk zwaarder, waarbij de toekomst van de hotelsector onlosmakelijk verbonden is met het slim inzetten van technologie. Dit meldt ING.

17 oktober '24 (11:33)

Samenwerking Albron en Center Parcs verlengd: focus op gastbeleving en duurzaamheid

Albron en Center Parcs hebben hun samenwerking verlengd tot 2035, waarbij de focus komt te liggen op de verbetering van de gastbeleving en verdere verduurzaming van horecaconcepten. Albron, die sinds 2010 alle horecavoorzieningen verzorgt op tien parken in Nederland en België, zal zich in de toekomst blijven inzetten voor een gevarieerd en vernieuwd horeca-aanbod. Dit meldt Albron.

15 oktober '24 (11:55)

Populaire vakantieparken en trends voor 2024: wat vinden Nederlanders belangrijk?

Uit het recente Onderzoek Vakantieparken Consumentenbeleving & Trends 2024 blijkt dat vakantieparken in Nederland onverminderd populair zijn. 80 procent van de ruim 2.500 ondervraagden vierde de afgelopen twee jaar vakantie in een vakantiepark, waarbij Nederland veruit de favoriete bestemming blijft. Hierbij scoort Limburg het hoogst als populairste provincie, met Drenthe en Gelderland vlak daarachter. Dit meldt Parkvakanties. 

14 oktober '24 (11:26)

Laatste blok Domtoren gelegd door kinderen

De laatste werkzaamheden aan de Domtoren in Utrecht zijn maandagochtend afgerond. Een groep uitzinnige scholieren van een school achter de Domtoren duwde samen met de verantwoordelijk wethouder het laatste blok natuursteen terug in de voet. Daarmee is er een einde gekomen aan de restauratie van het bouwwerk.

11 oktober '24 (10:24)

Illegale filmpjes Danse Macrabre in Efteling door twee jongens gemaakt

De nieuwe attractie van de Efteling, Danse Macabre, is tot eind oktober gesloten voor publiek. Toch wisten twee jongens er binnen te komen, filmpjes te maken én deze te delen op social media. De Efteling wil graag contact met de jongens en vraagt zich af met wie ze de video’s hebben gedeeld. Dit melden het Jeugdjournaal en Looopings.

08 oktober '24 (10:28)

Groen licht voor vakantiepark Bovensluis: vergunning verleend

Camping Bovensluis heeft op 1 oktober 2024 de omgevingsvergunning gekregen om een nieuw vakantiepark te bouwen aan de Oostdijk in Willemstad. Het park zal een restaurant en een buitenzwembad krijgen. De vergunning is inmiddels beschikbaar voor inzage. Dit meldt de gemeente Moerdijk.

04 oktober '24 (11:20)

Overlast op vakantieparken in Hardenberg aangepakt

Permanente bewoning, overlast of criminaliteit. Vakantieparken zijn wat dat betreft enigszins controversieel geworden. Zo ook in Hardenberg en omgeving. Op bungalowpark De Haar in Balkbrug heeft men al jaren last van overlast door criminelen en is een chalet daar hun enige onderkomen. Op bungalowpark Het Stoetenslagh in Rheezerveen kampt met soortgelijke problemen, al dan niet op kleinere schaal. Daarom gaat de gemeente Hardenberg hier ingrijpen. De leefbaarheid op en rondom deze parken moet worden verbeterd, aldus de gemeente en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). 

02 oktober '24 (12:21)

Gemeente Dronten en politie samen tegen ondermijning op vakantieparken en campings

In de eerste week van september hebben de gemeente Dronten en de politie gezamenlijk campings, vakantieparken en havens bezocht om ondermijnende activiteiten tegen te gaan. Tijdens deze bezoeken werden eigenaren en havenmeesters op een laagdrempelige manier ingelicht over de risico’s en signalen van ondermijning, een groeiend probleem in dergelijke recreatiegebieden. Dit maakt de gemeente Dronten bekend.