Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
schedule 6 min
location_on [xx]km
camper
Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

Luxe en comfort

Een opvallende trend in 2024 is de groeiende vraag naar luxe kampeerervaringen. Kampeerders zoeken naar campings met hoogwaardige voorzieningen en luxe accommodaties, zoals glampingtenten en luxe stacaravans. Deze trend wordt aangedreven door kampeerders die op zoek zijn naar comfort en gemak zonder in te leveren op de charme van het buitenleven.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Met een groeiende focus op duurzaamheid en milieubewustzijn, worden steeds meer campings zich bewust van hun impact op het milieu. Kampeerders tonen interesse in campings die zich inzetten voor duurzame praktijken, zoals recycling, energiebesparing en gebruik van milieuvriendelijke materialen. Deze trend reflecteert de groeiende maatschappelijke bewustwording rond klimaatverandering en het belang van duurzaamheid.

Digitalisering en technologische innovatie

Technologische innovatie speelt een steeds grotere rol in de kampeerindustrie. Campings investeren in digitale oplossingen, zoals online reserveringssystemen en apps voor gasten om hun verblijf te optimaliseren. Daarnaast worden ook technologische snufjes geïntegreerd in kampeerfaciliteiten, zoals slimme verlichtingssystemen en draadloos internet, om het comfort en gemak van kamperen te verbeteren.

Gezinsvriendelijke voorzieningen

Voor gezinnen met kinderen blijven gezinsvriendelijke voorzieningen een belangrijk aspect bij het kiezen van een camping. Campings die een scala aan activiteiten en faciliteiten aanbieden voor kinderen, zoals speeltuinen, zwembaden en animatieprogramma's, zijn populair onder gezinnen. Deze trend onderstreept het belang van een familievriendelijke omgeving voor een geslaagde kampeervakantie.

Outdoor wellness

Tot slot zien we een groeiende interesse in outdoor wellness en ontspanning. Campings die wellnessfaciliteiten aanbieden, zoals spa's, sauna's en yogalessen in de buitenlucht, trekken steeds meer kampeerders aan die op zoek zijn naar ontspanning en welzijn tijdens hun vakantie. Deze trend weerspiegelt de behoefte aan rust en herstel te midden van de natuurlijke omgeving.

Kortom, het kampeerseizoen van 2024 belooft een scala aan spannende en innovatieve ontwikkelingen voor kampeerliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar luxe en comfort, duurzaamheid en milieubewustzijn, gezinsvriendelijke voorzieningen, technologische innovatie of outdoor wellness, er is voor elk wat wils. Bereid je voor op een onvergetelijke kampeerervaring en ontdek de nieuwste campingtrends van het komende seizoen.

21 juni '24 (12:48)

Alle bezwaren tegen Roompot-vakantiepark Veessen ongegrond verklaard

Alle 22 bezwaren tegen de komst van het vakantiepark bij Veessen zijn ongegrond verklaard. Volgens Rijkswaterstaat is de bouw ervan niet in strijd met de strengere regels voor buitendijkse bebouwing. Renovatie van bestaande bouw is namelijk toegestaan en Roompot doet een beroep op deze uitzondering. Dit meldt Rivierverhalen.

20 juni '24 (10:58)

Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

19 juni '24 (14:24)

EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

19 juni '24 (11:42)

Bungaloweigenaar moet zonnepanelen van dak vakantiehuis verwijderen

De rechtbank in Noord-Holland heeft bepaald dat de eigenaar van een bungalow op vakantiepark ‘t Geestemerambacht in Schoorldam de zonnepanelen op het dak moet verwijderen. Dit zou in strijd zijn met de erfpachtvoorwaarden, meldt Solar Magazine.

18 juni '24 (14:19)

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

18 juni '24 (10:13)

Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

18 juni '24 ( 9:48)

NVM: run op vakantiewoningen nam af in 2023

Vorig jaar zijn er een derde minder vakantiewoningen verkocht dan in 2022. Daarmee zijn de aantallen lager dan in de topjaren 2021 en 2022. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, 2023’ van NVM. Wel is de gemiddelde prijs voor een vakantiewoningen licht gestegen in vergelijking met 2022. In 2023 betaalde je gemiddeld 228.000 euro voor een vakantiewoning. Dat meldt NVM.

17 juni '24 (11:28)

Vermoedelijke brandstichting op vakantiepark Hooge Mierde

Afgelopen zaterdagavond woedde er een brand in twee chalets op vakantiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Er waren geen mensen in de chalets doen de brand uitbrak, meldt 112Brabant.

14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.