Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Grondwallen bij vakantiepark Vlietland ten koste van 1750 bomen’

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
‘Grondwallen bij vakantiepark Vlietland ten koste van 1750 bomen’ / Foto: "Brug over de Vinkesloot in het Palingpad in Recreatiegebied Vlietland" door S.J. de Waard
Grote weerstand tegen de komst van een vakantiepark in recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam. Daar wil een projectontwikkelaar 222 luxe vakantievilla’s bouwen. Het project stuit echter op flinke tegenstand. Tegenstanders waarschuwen voor de gevolgen van de aanleg van aardenwallen, wat nodig zou zijn voor de bouw van het park. Het plan is om drie losstaande wallen te bouwen langs de A4, om zo de villa’s uit het zicht te onttrekken, meldt AD. 

In een raadsbrief van de verantwoordelijk wethouder, Bianca Bremer van Leidschendam-Voorburg, wordt geschreven over een ‘lage wal tussen de Rietpolderweg en de recreatiewoningen’. Daar verzet Burgerinitiatief Vlietland zich tegen. De burgervereniging stelt dat de wallen namelijk helemaal niet laag zijn.

900 meter lang

In totaal beslaan de drie losstaande grondwallen een lengte van 900 meter. De wallen worden 12 meter hoog. Volgens het Burgerinitiatief zou dat betekenen dat de grondwallen zo’n 60 meter breed moeten worden. Zij berekenden dat het gaat om een totaal grondbeslag van 54.000 vierkante meter, wat betekent dat er zo’n 1.750 bomen moeten worden gekapt. “Alle schuil-, nest-, foerageer-, rust- en verblijfplekken worden hiermee vernietigd”, aldus het Burgerinitiatief.

Waarschuwen

Daarnaast stelt het Burgerinitiatief dat de grond waar de wallen komen niet geschikt is voor dergelijke bouw. De grond zou namelijk te ‘slap’ zijn om deze massa te kunnen dragen (zo’n 300.000 kuub grond). Ook is volgens de vereniging het risico dat de aanleg kan zorgen voor het uitlekken van gevaarlijke en giftige stoffen. Voor het ophogen van de wallen wordt industriegrond gebruikt. De herkomst hiervan is onduidelijk.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.

12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.