Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Poging op moord in Kerkdriels vakantiepark bestraft met 16 en 18 jaar cel

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Poging op moord in Kerkdriels vakantiepark bestraft met 16 en 18 jaar cel
De Arnhemse rechtbank heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Die celstraf staat hem te wachten omdat hij vorig jaar opdracht zou hebben gegeven om zijn vrouw te laten vermoorden op een vakantiepark in Kerkdriel, meldt Bommelerwaardgids.

Het incident gebeurde vorig jaar in april op vakantiepark EuroParcs ‘Resort aan de Maas’ in Kerkdriel. Daar raakte een 28-jarige vrouw zwaargewond nadat zij werd aangevallen door een 29-jarige Emmenaar die haar aanviel met een mes. Daarbij werd zij meerdere malen gestoken en is toentertijd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De dader krijgt een gevangenisstraf van 16 jaar.

Poging tot moord

De rechtbank stelt dat er voldoende bewijs is tegen de 29-jarige man uit Emmen. Hij zou het slachtoffer met een mes hebben aangevallen en haar meerdere keren hebben gestoken, onder andere in haar rug en hals. Daarbij had het slachtoffer kunnen overlijden. Daarom vindt de rechtbank dat de Emmenaar schuldig is aan poging tot moord. De man zou de intentie hebben om de vrouw te doden.

Hiervoor zou de man een beloning van 50.000 euro ontvangen. De opdrachtgever krijgt een straf van 18 jaar cel voor uitlokking van poging tot moord. Er is geen duidelijkheid over het motief van het incident.

Meerdere vrouwen tegelijkertijd

Het bleek dat de 40-jarige man een relatie had met twee vrouwen. Met een van deze vrouwen was hij van plan om een huis te kopen, voor hen en hun kinderen. Tegelijkertijd was hij getrouwd met het slachtoffer, waarmee hij ook van plan was om een huis te kopen van ruim 1 miljoen euro, waar hij overigens het geld niet voor had. Daarnaast was zijn bedrijfspand meerdere malen afgebrand en kreeg hij geen geld van de verzekering.

De rechtbank stelt dat het voor hen duidelijk was dat de man ‘zich in een lastige positie had gemanoeuvreerd’. Volgens de rechtbank probeerde de man ook snel veel geld te verdienen met criminele activiteiten. “Hij gaf helemaal niets om anderen, ook niet om zijn eigen vrouw die hij wilde laten vermoorden. De rechtbank vindt dat de man een forse straf verdient.”

Schadevergoeding

Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van de Emmenaar. Dat vroeg zij echter niet aan haar echtgenote. Omdat beide mannen aansprakelijk zijn, moeten zij volgens de rechtbank ook allebei een schadevergoeding betalen. In totaal krijgt het slachtoffer 41.000 euro van beide mannen.

Naast het ‘uitlokken van een poging tot moord’ krijgt de 40-jarige man uit Druten ook een straf voor drie brandstichtingen en het schuldig zijn aan valsheid in geschrift. De 29-jarige man moet 16 jaar de cel in voor het uitvoeren van de poging tot moord en voor twee van de drie brandstichtingen. De man maakte zich verder nog schuldig aan zes andere brandstichtingen.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.