Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Poging op moord in Kerkdriels vakantiepark bestraft met 16 en 18 jaar cel

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Poging op moord in Kerkdriels vakantiepark bestraft met 16 en 18 jaar cel
De Arnhemse rechtbank heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Die celstraf staat hem te wachten omdat hij vorig jaar opdracht zou hebben gegeven om zijn vrouw te laten vermoorden op een vakantiepark in Kerkdriel, meldt Bommelerwaardgids.

Het incident gebeurde vorig jaar in april op vakantiepark EuroParcs ‘Resort aan de Maas’ in Kerkdriel. Daar raakte een 28-jarige vrouw zwaargewond nadat zij werd aangevallen door een 29-jarige Emmenaar die haar aanviel met een mes. Daarbij werd zij meerdere malen gestoken en is toentertijd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De dader krijgt een gevangenisstraf van 16 jaar.

Poging tot moord

De rechtbank stelt dat er voldoende bewijs is tegen de 29-jarige man uit Emmen. Hij zou het slachtoffer met een mes hebben aangevallen en haar meerdere keren hebben gestoken, onder andere in haar rug en hals. Daarbij had het slachtoffer kunnen overlijden. Daarom vindt de rechtbank dat de Emmenaar schuldig is aan poging tot moord. De man zou de intentie hebben om de vrouw te doden.

Hiervoor zou de man een beloning van 50.000 euro ontvangen. De opdrachtgever krijgt een straf van 18 jaar cel voor uitlokking van poging tot moord. Er is geen duidelijkheid over het motief van het incident.

Meerdere vrouwen tegelijkertijd

Het bleek dat de 40-jarige man een relatie had met twee vrouwen. Met een van deze vrouwen was hij van plan om een huis te kopen, voor hen en hun kinderen. Tegelijkertijd was hij getrouwd met het slachtoffer, waarmee hij ook van plan was om een huis te kopen van ruim 1 miljoen euro, waar hij overigens het geld niet voor had. Daarnaast was zijn bedrijfspand meerdere malen afgebrand en kreeg hij geen geld van de verzekering.

De rechtbank stelt dat het voor hen duidelijk was dat de man ‘zich in een lastige positie had gemanoeuvreerd’. Volgens de rechtbank probeerde de man ook snel veel geld te verdienen met criminele activiteiten. “Hij gaf helemaal niets om anderen, ook niet om zijn eigen vrouw die hij wilde laten vermoorden. De rechtbank vindt dat de man een forse straf verdient.”

Schadevergoeding

Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van de Emmenaar. Dat vroeg zij echter niet aan haar echtgenote. Omdat beide mannen aansprakelijk zijn, moeten zij volgens de rechtbank ook allebei een schadevergoeding betalen. In totaal krijgt het slachtoffer 41.000 euro van beide mannen.

Naast het ‘uitlokken van een poging tot moord’ krijgt de 40-jarige man uit Druten ook een straf voor drie brandstichtingen en het schuldig zijn aan valsheid in geschrift. De 29-jarige man moet 16 jaar de cel in voor het uitvoeren van de poging tot moord en voor twee van de drie brandstichtingen. De man maakte zich verder nog schuldig aan zes andere brandstichtingen.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.