Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

34% meer mensen gaan op pad met caravan of camper, recordcijfer

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
34% meer mensen gaan op pad met caravan of camper, recordcijfer
Vakantiegangers kiezen dit jaar opnieuw voor de vrijheid en zekerheid van een kampeervakantie. Met nog een paar dagen te gaan in juni meldt deelplatform Camptoo dat deze maand 34 procent meer mensen in een camper of caravan op pad zijn dan in dezelfde maand vorig jaar, goed voor een record. Dit meldt Camptoo.

Voorteken 

‘Het is een voorteken dat kamperen ook deze zomer enorm in trek zal zijn’, zegt oprichter van Camptoo Martijn Peeters. ‘De rust en de vrijheid van een campervakantie is voor veel mensen een kostbaar goed geworden na twee jaar leven in een bubbel. Ook de onzekerheid over het wel of niet kunnen vliegen deze zomer speelt een grote rol, misschien ook de angst voor een nieuwe coronagolf.’

Deelplatform 

Op dit moment is het aanbod campers op het deelplatform nog ruim voldoende, maar in de drukke zomermaanden zal het spannend worden, zo is de verwachting. 'Het aantal nieuwe campereigenaren dat hun voertuig met anderen deelt is tijdens de coronaperiode gelukkig toegenomen, maar het aantal vakantiegangers dat de natuur in wil voor een onbekommerde vakantie ook,  harder zelfs.’

Last-minute 

‘Ook horen we van collega’s in de kampeerwereld dat vakantiegangers aan de hekken staan te rammelen. Verhuurders van kampeervoertuigen zien zowel veel last-minute boekingen binnenkomen als boekingen voor de zomerperiode. Hetzelfde bij aanbieders van unieke kampeerplekken en natuurkampeerterreinen, zij zien de agenda ook steeds meer vol raken.’

Caravan

Voor de vakantievierder die dreigt mis te grijpen, heeft Peeters nog wel een oplossing: ‘De caravan. Terug van weggeweest en de beschikbaarheid is een stuk groter. Je krijgt hetzelfde gevoel van vrijheid in de natuur, met als grootste voordeel dat je je kampeerplekje helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Ook het aanbod wordt steeds gevarieerder. We zien meer en meer tiny caravans en zelfvoorzienende outdoorcaravans waarbij je je nog dichter bij de natuur voelt.’

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Camptoo

29 februari '24 ( 8:33)

Onderhoud zorgt voor sluiting Erasmusbrug Rotterdam

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.

29 februari '24 ( 8:30)

Oorzaak ademhalingsproblemen zwembad Amsterdam onbekend

De brandweer heeft geen oorzaak kunnen vinden voor de ademhalingsproblemen die meer dan tien bezoekers van het Mercatorbad in Amsterdam-West woensdagmiddag kregen. Eerst ging de brandweer uit van een chloorlekkage, meldde ze op X. Maar na een meting in het zwembad is geen gevaarlijke stof aangetroffen.

28 februari '24 (11:52)

Verbod op omzetten kampeerplekken naar bungalows kan Texel miljoenen kosten

Het hoogseizoen komt er weer aan en dat betekent dat kampeerplaatsen op Texel weer mogen worden omgezet naar bungalows. Áls de gemeente daar tenminste mee instemt. Burgemeester en wethouders van het eiland leggen het voorstel in maart voor. In een eerder amendement riep de raad op om ‘verstening’ op het eiland tegen te gaan. Daar komt het college nu op terug. Er kunnen miljoenenclaims worden verwacht als zij het plan toch doorvoeren, meldt NH Nieuws.

27 februari '24 ( 9:52)

Toeristenbelasting stijgt dit jaar gemiddeld met 8,1 procent

Toeristen die in Nederland overnachten moeten toeristenbelasting betalen. Gemiddeld is dit 2,34 euro per persoon, per nacht. Dit bedrag is 8,1 procent hoger dan vorig jaar. Het betreft een gemiddelde stijging: er zijn lokale verschillen. Wel houdt dit ook in dat er in sommige gemeenten een nog sterkere stijging is. Zo betaal je in het Noord-Hollandse Wijdemeren nu 165,2 procent meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl.

27 februari '24 ( 8:43)

Recordaantal gasten in hotels, campings en vakantiehuisjes

Het aantal gasten in Nederlandse hotels, campings en vakantiehuisjes is vorig jaar naar een recordniveau gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het om 49,7 miljoen gasten, wat een stijging van ruim 8 procent is vergeleken met een jaar eerder.

26 februari '24 (12:53)

Flechter Hotel nieuwe uitbater van Kasteel Coevorden

Kasteel Coevorden heeft een nieuwe eigenaar. Voorheen werd het Drentse kasteel uitgebaat door H Design, maar vanwege hun faillissement vorige maand is de exploitatie door het bedrijf niet meer mogelijk. De curator, Paul van Boven, kon vandaag laten weten dat het kasteel een nieuwe exploitant heeft, meldt RTV Drenthe.

26 februari '24 ( 9:17)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

23 februari '24 (11:54)

Negen op tien Nederlanders deze zomer op vakantie: dit zijn de populairste bestemmingen

Het leven is de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. We betalen meer voor energie, eten en vervoer. Ook vakanties zijn prijziger dan eerst. Ondanks dat we met z’n allen korten op uitgaven, blijkt dat er op vakanties weinig wordt bespaard. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Die constateert dat Nederlanders grotendeels vasthouden aan hun favoriete vakantielanden. Ook blijkt dat 90 procent van de Nederlanders deze zomer ertussenuit knijpt, meldt RTL Nieuws.

23 februari '24 (11:34)

Even wennen aan de nieuwe gasten van camping Heidepark, maar de sfeer is goed

Camping Heidepark in Lemelerveld is de afgelopen tijd druk. Niet alleen met recreatiegasten, maar ook met 120 asielzoekers. Zij verblijven hier sinds 14 januari om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verzachten. Ideaal is de opvang volgens een Syrische bewoner niet, maar ‘het is wat het is’. Dat meldt AD.

22 februari '24 ( 8:45)

Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.