Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vakantie vieren aan het water? Met deze droomplekken zit je goed

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vakantie vieren aan het water? Met deze droomplekken zit je goed
Het belooft een warme zomer te worden dus een vakantie aan één van de Nederlandse meren of zeeën is geen overbodige luxe. Van duinen tot drasland biedt Roompot een groot assortiment aan huisjes langs bekende en onbekende badplaatsen. Dit meldt Roompot.  

Bloemendaal 

Een klassieke badplaats is het Roompotpark Bloemendaal aan Zee. Het zandige resort biedt prachtige vrijstaande lodges die voorzien zijn van alle moderne gemakken en een bescheiden strand. Vakantiegangers krijgen een eigen woonkamer, loungeset en een veranda. In de nabije omgeving is van alles te doen, van lekkere terrasjes bezoeken tot kitesurflessen volgen. Wandelaars kunnen genieten van de locatie langs de vele uitgestippelde wandelroutes.

Friesland

Het Friese Waterpark Langelille is omringd door water. De luxe bungalows zijn in sommige gevallen zelfs voorzien van een aanlegsteiger. In Friesland kun je genieten van de vele boot- en fietstochten. Kinderen kunnen daarnaast ravotten op het Kameleon Avonturen Eiland. Ben je meer een zeiler? Dan kun je terecht bij Waterpark Terkaple. Geniet van de populairste watersporten langs het veelzijdige Sneekermeer. Zeilen, kanoën en suppen; in Friesland is het allemaal mogelijk.

Zeeland 

Voor de echte strandervaring kun je het beste een vakantie boeken in Zeeuws-Vlaanderen, bij het Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Op fietsafstand kun je een bezoek brengen aan de plekken Sluis en Cadzand om daar de lekkerste restaurants te ontdekken. De losstaande appartementen zijn ingericht met een heerlijke veranda en een eigen privé wellness. Noordzee Resort Vlissingen biedt daarnaast de Hollandse Ibiza-ervaring. Als je echt op zoek bent naar het huilen van de zee dan kun je niet verkeerd gaan met de smaakvolle duinlodges en urban villa’s.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Roompot

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.