Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nooit meer gedoe met coronaregels dankzij nieuwe dienst van KLM

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nooit meer gedoe met coronaregels dankzij nieuwe dienst van KLM
Dankzij KLM ‘Read to Fly’ kunnen klanten van de luchtvaartmaatschappij online hun coronagerelateerde documenten laten checken. PCR-tests, gezondheidsverklaringen en vaccinatiebewijzen kunnen dankzij de dienst gemakkelijk gecontroleerd worden. Dit meldt KLM.  

Stress door reisdocumenten

Volgens de luchtvaarmaatschappij is de hoeveelheid administratieve documenten enorm toegenomen sinds het uitbreken van de coronapandemie. Sinds 2020 kampen landen over de hele wereld met vliegverboden en beperkende maatregelen om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Dit ging gepaard met een toename aan controlemechanismes, wat leidde tot een toename in het aantal reisdocumenten. Consumenten gaven aan dat de aanscherpte reisregels zorgden voor meer stress en meer drukte bij het boeken van een vliegreis.

Online check 

Daarom kunnen klanten van KLM vanaf deze meivakantie hun documenten digitaal en op afstand overzichtelijk controleren. Met ‘Ready to Fly’ worden klanten enkele dagen van tevoren ingelicht over hun benodigde reisdocumenten. Zij kunnen deze uiterlijk 5 uur van tevoren uploaden via KLM.nl of de KLM-app. Bij een succesvolle procedure ontvangen klanten een ‘OK’ waarmee ze op het vliegveld rechtstreeks door kunnen lopen zonder controle van coronagegevens. Het is slechts nodig om een paspoort, identiteitskaart of visum mee te nemen. 

‘Ready to Fly’ geldt nog niet voor alle vluchten van KLM. Tot dusver gaat het om vluchten van Amsterdam naar de Verenigde Staten, Canada, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten. Volg deze link voor meer informatie over aangesloten vliegreizen: https://www.klm.nl/information/covid-19/covid-19-document-check.

Door: Nationale Recreatiegids 

23 februari '24 (11:54)

Negen op tien Nederlanders deze zomer op vakantie: dit zijn de populairste bestemmingen

Het leven is de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. We betalen meer voor energie, eten en vervoer. Ook vakanties zijn prijziger dan eerst. Ondanks dat we met z’n allen korten op uitgaven, blijkt dat er op vakanties weinig wordt bespaard. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Die constateert dat Nederlanders grotendeels vasthouden aan hun favoriete vakantielanden. Ook blijkt dat 90 procent van de Nederlanders deze zomer ertussenuit knijpt, meldt RTL Nieuws.

23 februari '24 (11:34)

Even wennen aan de nieuwe gasten van camping Heidepark, maar de sfeer is goed

Camping Heidepark in Lemelerveld is de afgelopen tijd druk. Niet alleen met recreatiegasten, maar ook met 120 asielzoekers. Zij verblijven hier sinds 14 januari om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verzachten. Ideaal is de opvang volgens een Syrische bewoner niet, maar ‘het is wat het is’. Dat meldt AD.

22 februari '24 ( 8:45)

Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

21 februari '24 (11:40)

Terrein Walibi ingezet voor opvang 240 extra asielzoekers

Vanaf vandaag komen er wat extra asielzoekers naar Biddinghuizen. Zij worden daar opgevangen op het terrein van Attractiepark Walibi Holland. De keuze is gemaakt om de druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel te verzachten. Dinsdag zijn de eerste 120 asielzoekers aangekomen, zegt een woordvoerder van gemeente Dronten. De andere helft arriveert vandaag vanuit Ter Apel, meldt RTL Nieuws.

20 februari '24 (14:58)

Werknemer klaagt bedrijf Peter Gillis aan vanwege wanbetaling

Een werknemer van een van de vakantieparken van Peter Gillis klaagt zijn bedrijf Oostappen Groep aan. De zaak dient op 28 februari in Eindhoven. Dat bevestigt de rechtbank Oost-Brabant aan het ANP na berichtgeving hierover van het AD.

20 februari '24 (14:08)

Illegale bomenkap bij camping Bovensluis kost ontwikkelaar 25.000 euro

De gemeente Moerdijk heeft projectontwikkelaar SVE Group op de vingers getikt voor illegale bomenkap op het terrein van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. Daarnaast heeft de gemeente het bedrijf een boete opgelegd van 25.000 euro, meldt BN de Stem. 

20 februari '24 (12:38)

Gerechtshof: Rabobank niet aansprakelijk voor faillissement reisorganisatie Oad

De Rabobank hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de voormalige eigenaren en curatoren van de in 2013 omgevallen reisorganisatie Oad. Dat heeft het gerechtshof bepaald.

19 februari '24 (14:03)

Permanente bewoners Prinsenmeer hebben moeite met sluiting vakantiepark

De exploitatievergunning voor het vakantiepark Prinsenmeer van tv-bekendheid Peter Gillis is niet verlengd. Het leidde ertoe dat het park gedwongen moet sluiten. Daar is niet iedereen het mee eens. De bewoners van het park hebben in totaal 68 bezwaren ingediend tegen de weigering van de exploitatievergunning, meldt Brabants Dagblad.

19 februari '24 ( 9:31)

Nog aan het zoeken voor een vakantiebestemming? Dit zijn de meest gastvrije plaatsen van Nederland

De provincie Zeeland heeft de afgelopen twee jaren bovenaan gestaan in de lijst van meest gastvrije plaatsen. Tegenwoordig heeft een andere regio in Nederland deze titel bemachtigd. In dit artikel lees je welke plaatsen het meest gastvrij zijn beoordeeld.

16 februari '24 (15:04)

Zwembad bij Roompot Kamperland tijdelijk dicht

De komende tijd wordt het even geen duik nemen in het zwembad bij het vakantiepark van Roompot in Kamperland. Het zwembad op het Beach Resort, waar ook omwonenden geregeld te vinden zijn, kan niet worden schoongemaakt. Er zijn technische problemen met de waterpompen. Dat leidt ertoe dat het water niet kan worden gefilterd, meldt PZC.