Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Boot naar Vlieland en Terschelling blijft voorlopig even duur

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een extra tussentijdse prijsverhoging van de veerboottickets van Harlingen naar Vlieland en Terschelling is vooralsnog niet nodig. Maar rederij Doeksen, het bedrijf achter meerdere veerdiensten op de Waddenzee, merkt wel dat de olie- en gasprijzen flink zijn gestegen door de oorlog in Oekraïne. Directeur Dirk Spoor zal deze week in regulier overleg met de overheid alvast in gesprek gaan met de mogelijkheden die hij straks heeft om prijsstijgingen voor brandstof door te berekenen aan consumenten.

‘Er is nog geen acuut probleem’, benadrukt Spoor. Dat komt ook omdat er in de huidige winterperiode relatief nog niet zoveel gevaren wordt. Vaak gaan de prijzen in de loop van het jaar weer wat omlaag. ‘Of dat nu weer gebeurt is afwachten’. Niettemin is het volgens Spoor belangrijk alvast de opties te verkennen. Als het bedrijf tussentijds de prijzen wil verhogen kan dat volgens de gemaakte concessieafspraken alleen in samenspraak met de overheid. 

Scheepsdiesel en LNG 

Doeksen heeft vijf schepen op scheepsdiesel varen. Daarvoor is de brandstofvoorziening al vooraf geregeld en speelt de duurdere inkoop dus voorlopig niet. Maar er zijn ook twee nieuwere schepen die varen op LNG. Daar merkt het bedrijf dat de prijzen de laatste tijd fors zijn gestegen.

Spoor geeft aan dat het voor de hand ligt dat de prijzen op den duur wel omhoog zullen gaan. Jaarlijks worden de prijzen namelijk aangepast aan de inflatie en de inflatie is de laatste tijd flink opgelopen. Welke indexatie met ingang van 2023 nodig is, kan Spoor evenwel nog niet zeggen. Dat hangt er vanaf hoe het algehele prijspeil zich de rest van dit jaar ontwikkelt.

Wagenborg Passagiersdiensten 

Ook Wagenborg Passagiersdiensten (WPD), het bedrijf achter de veerboten naar Ameland en Schiermonnikoog, heeft deze week een regulier overleg met het Rijk op de planning staan. Daar zal volgens directeur Ger van Langen onder meer over de ‘bijzondere omstandigheden’ van de laatste tijd worden gesproken. Hij wil niet vooruitlopen op eventuele uitkomsten van dat overleg en kan daarom ook nog niet zeggen of de flink opgelopen brandstofprijzen nog gevolgen hebben voor de prijzen van tickets.

Door: ANP 

12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

11 april '24 (10:59)

Bouw nieuwe chalets Yn ‘e Lijte: elf vakantieparkbewoners moeten weg

Op het B-veld aan Yn ‘e Lijte in het Friese Grou hebben elf bewoners al jaren een vast plekje. Maar nu het park is overgenomen, worden er 22 duurzame chalets gebouwd. Onder meer op hun plek. Zij moeten dus weg. Hun huurcontract is via een brief opgezegd. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben de handen ineengeslagen en overwegen juridische stappen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

10 april '24 ( 9:52)

Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.

09 april '24 (15:53)

Verdediging Peter Gillis mag getuigen horen in fraudezaak

De verdediging van vakantieparkeigenaar en realityster Peter Gillis mag per vakantiepark een medewerker als getuige horen in de fraudezaak tegen Gillis. Ook mag de verdediging een medewerker van de Belastingdienst en twee medewerkers van de Oostappengroep van Gillis als getuigen horen, evenals de leider van het team dat boekenonderzoek verrichtte in de vakantieparken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Ook de advocaten van de dochter van Peter Gillis en diens ex-vrouw mogen deze getuigen horen.

09 april '24 ( 9:37)

Gemeente stelt eis afsluiten gas op vakantiepark Gillis uit

Toch minder lastig douchen en koken voor de bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten had eerder geëist dat de aansluiting van de propaangastank op het park voor 9 april moest zijn afgesloten. Dat hoeft nu niet meer. Maandag besloot de gemeente dat dit wordt uitgesteld tot na een kort geding. Die heeft Gillis aangespannen tegen de dwangsom voor het niet afsluiten van het gas, meldt de Telegraaf.

08 april '24 (12:53)

Nederlanders blijven graag kamperen

Gewapend met een tent en gasstelletje gaan meer dan 4,4 miljoen kampeerders in Nederland vakantievieren. Mensen gaan graag meerdere keren met hun eigen kampeermiddelen op pad. Dit blijkt uit de Kampeermonitor van Stichting Open Camping Dag. In het onderzoek gaf meer dan de helft van de 4.000 ondervraagden aan vaker dan vier keer per jaar op pad te gaan met eigen kampeergerei. Daarvan kampeert 84 procent het liefst in eigen land, meldt Stichting Open Camping Dag.

08 april '24 (11:34)

Pilot op Camping de Eekhoorn is inkijkje in opgeknapt vakantiepark

Het gebeurt steeds vaker dat mensen zich (noodgedwongen) permanent op een vakantiepark vestigen. Dat gebeurt doorgaans op verouderde parken en brengt de nodige problemen met zich mee. Op sommige plekken willen gemeenten en organisaties een poging wagen om te voorkomen dat deze parken afglijden. Zo is in West-Brabant een pilot geweest in de gemeente Oosterhout. Het doel was om een verouderd park weer ‘gezond’ te maken en tegelijkertijd zorg te bieden aan mensen in (woning)nood, meldt GGD West-Brabant.

08 april '24 (10:01)

Peter Gillis stelt gastank op Prinsenmeer buiten gebruik om dwangsom te voorkomen

Het wordt lastig koken en douchen op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De uitbater van het park, parkondernemer Peter Gillis, heeft daar de propaangastank op het park afgesloten. Hiermee wil hij een dwangsom van de gemeente ontlopen. Het zorgt er wel voor dat de bewoners van het park geen warm water en gas in hun woningen hebben, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (14:36)

Gillispark schiet opnieuw in de fout: mogelijk dwangsommen voor permanente bewoners

Bij een controle donderdag op vakantiepark Marina Beach in het Zeeuwse Hoek is op acht adressen permanente bewoning geconstateerd. Dat meldt de gemeente Terneuzen, waar Hoek onder valt, vrijdag. Het vakantiepark behoort tot de Oostappen Groep, het bedrijf van televisiebekendheid Peter Gillis.

05 april '24 (10:46)

Drie twijfelende partijen beslissen over toekomst vakantiepark Het Rutbeek

In Enschede ligt er een plan om een vakantiepark te bouwen met 250 woningen bij Het Rutbeek. Maar of die er echt komt te staan, is nog niet duidelijk. In de gemeenteraad zijn de partijen PvdA, CDA en PVV niet zeker of zij wel willen instemmen met het plan voor het recreatiepark. Dat zal volgende maand blijken, wanneer de fracties een definitief besluit moeten nemen. Volgens de onderneming achter het plan worden alle bestaande regels nageleefd en overweegt naar de rechter te stappen als de gemeenteraad niet meewerkt, meldt RTV Oost.