Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oud-postkantoor hartje Rotterdam gaat onderdak bieden aan hotel en horeca

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het iconische postkantoor stond meer dan tien jaar leeg. Maar het rijksmonument uit 1923 wordt in 2025 Post Rotterdam. Een voor iedereen toegankelijke locatie met vijfsterrenhotel, winkels, cafés, restaurants en een woontoren.
Het aangezicht van het oude postkantoor blijft en is aan alle kanten te bezoeken, ook vanaf het Rodezand. De centrale hal is verbonden met het achterterrein dat wordt omgebouwd tot een tweede hal en daarop komt de 155 meter hoge woontoren met 305 appartementen.
 
Het gebouw op deze prominente plek wordt weer een plek waar overdag en ’s avonds altijd wat te beleven is. Rotterdammers, dagjesmensen, winkeliers, toeristen en voorbijgangers, kunnen elkaar hier 24 uur per dag ontmoeten. In het hart van het centrum aan de Coolsingel naast het Stadhuis.
 

De sloopwerkzaamheden in volle gang

 
De vleugel van het oude postkantoor aan de Rodezand wordt er voorzichtig uitgeknipt. Om zoveel mogelijk trillings- en geluidsoverlast te voorkomen gebruiken de vakmensen knip- en vergruistechnieken in plaats van het traditionele hakken. Alleen deze vleugel wordt verwijderd, het overige deel van het monument wordt gerenoveerd. De sloopwerkzaamheden duren tot januari 2022.
 

Terug in de tijd

 
Het gebouw werd ontworpen door Gustav Cornelis Bremer en is tussen 1915 en 1923 gebouwd. Ongeveer in dezelfde tijd werd ook het Rotterdamse stadhuis gebouwd. Het postkantoor is met het stadhuis en het beursgebouw één van de drie gebouwen aan de Coolsingel die de Duitse bombardementen heeft doorstaan. Sinds 2000 is het postkantoor een rijksmonument. Vanaf 2007 werd naar een andere bestemming voor het gebouw gezocht.
 

Meer informatie

 
Benieuwd naar de ontwikkeling van het postkantoor? Ga dan naar de pagina plannen Postkantoor. Daar lees je hoe de plannen voor Post Rotterdam tot stand zijn gekomen en treft u een lijst met veelgestelde vragen.
 
Architectenbureau ODA New York is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouw. Het Nederlandse Architectenbureau Braaksma & Roos heeft de plannen voor de renovatie van het postkantoor gemaakt.
 
Door: Nationale Recreatiegids

 

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.