Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederland roept toeristen en stagiaires op om Curaçao te verlaten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
De Vertegenwoordiging van Nederland op Aruba, Curaçao en Sint Maarten roept vakantiegangers, studenten en stagiaires op om het eiland zo snel mogelijk te verlaten. Het gaat om Nederlanders die geen noodzakelijke reden hebben om op het eiland te blijven, niet om mensen die op het eiland staan ingeschreven. De oproep is donderdag gedaan en geldt in ieder geval tot 15 april.

Dit is een gevolg van de actuele Covid-situatie. Die is zeer ernstig op het eiland. "De zorgcapaciteit is mogelijk ontoereikend vanwege het hoge aantal coronabesmettingen", aldus de Vertegenwoordiging. De medische zorg is hierdoor niet gegarandeerd en moet op korte termijn ontlast worden om een nieuwe stroom patiënten aan te kunnen. Er geldt voor de mensen die van het eiland af gaan een testverplichting voor vertrek vanaf Curaçao, bij thuiskomst in Nederland moeten reizigers in thuisquarantaine.

Woensdag luidde minister-president Eugene Rhuggenaath al de noodklok over de situatie in het ziekenhuis. Die zit volgens hem vol door het alsmaar stijgende aantal corona patiënten. Donderdag zijn er 431 nieuwe besmettingen geregistreerd. Daarmee is het totaal aantal actieve besmettingen inmiddels 3466. Er liggen 103 mensen in het ziekenhuis, waarvan 34 op de intensive care. Er zijn drie mensen in de afgelopen 24 uur overleden. In totaal gaat het om 38 gestorven coronapatiënten.

Door: ANP

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.

13 juni '24 (11:30)

Van uitstel komt toch geen afstel: bouw Hotel & Resort De Hondsrug eindelijk van start

Het heeft even moeten duren, maar deze week is de bouw van Hotel & Resort De Hondsrug van ontwikkelaar Dormio eindelijk gestart. Eigenlijk wilde Dormio in 2022 al beginnen met de bouw ervan, maar door bezwaren van omwonenden, stijgende bouwkosten en minder vraag naar vakantiehuizen werd dat telkens uitgesteld. Dit meldt RTV Drenthe.

12 juni '24 (11:53)

Gemeente Midden-Groningen wil weer handhaven op permanente bewoning

Als het aan het college van B&W van de gemeente Midden-Groningen ligt wordt er weer gehandhaafd op de permanente bewoning op vakantieparken. Dat is voornamelijk in het belang van de lokale ondernemers en de economie, meldt RTV Noord.

12 juni '24 (10:05)

Geen referendum over vakantiepark Het Rutbeek: bouw 250 bungalows kan doorgaan

Gemeente Enschede heeft de knoop doorgehakt. Het vakantiepark in Enschede, Het Rutbeek, krijgt een omvang van 250 vakantiewoningen. Daar heeft de gemeenteraad groen licht voor gegeven. Het referendum over het vakantiepark is daarmee opgeschort, meldt RTV Oost.

11 juni '24 (13:18)

Ook in Noord-Holland zijn campingeigenaren bang voor ‘onbetaalbare vakanties’

Dat vooral mensen met een kleine portemonnee worden geraakt door de btw-verhoging op logies lijkt een gegeven. Het nieuwe kabinet is van plan om de belasting van 9 procent te verhogen naar 21 procent. Daardoor betaal je al snel tientallen euro’s extra voor een overnachting. Ook op vakantieparken in Noord-Holland groeien de zorgen, meldt NH Nieuws.

10 juni '24 (15:16)

Ruzie op camping in Veere: man valt bekende aan met ploertendoder

Afgelopen nacht is een ruzie tussen twee bekenden op een camping in het Zeeuwse Veere uitgelopen tot de aanhouding van een 40-jarige man. Daarbij zou de man de andere man, tevens een bekende, met een ploertendoder op het hoofd hebben geslagen. Hij is met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, meldt PZC. 

10 juni '24 (14:49)

Vakantiehuizen in Drentse Schipborg krijgen geen woonbestemming

Met een onderzoek van de gemeente Aa en Hunze in Drenthe moest worden gekeken naar de mogelijkheid om de vakantiehuizen aan de Zeegserweg in Schipborg een woonbestemming te geven. De conclusie van de gemeente: nee. Er zou te veel geluidsoverlast zijn door de N34, meldt RTV Drenthe. 

07 juni '24 (13:32)

Camping Enkhuizen maakt zich zorgen over komst parkeerterrein

Medewerkers en omwonenden van camping De Vest in Enkhuizen zijn bang dat de mogelijke komst van een parkeerterrein naast de camping overlast gaat veroorzaken. De gemeente wil hiermee de parkeerdruk in de stad verlagen. Mogelijk gaat dit echter ten koste van de rust op de camping en zitten vakantiegangers vervolgens in de uitlaatgassen terwijl ze luisteren naar zingende motoren. Dat meldt NH Nieuws.

07 juni '24 ( 8:48)

Vakbond FNV wil gesprek met Roompot/Landal Greenparks over verhuizing

Vakbond FNV Recreatie wil in gesprek met de directie van Roompot/Landal Greenparks over de verhuizing van de kantoren naar Amsterdam. De vorig jaar gefuseerde vakantieconcerns willen hun Nederlandse kantoren grotendeels samenvoegen in Amsterdam. Veel medewerkers van de locaties in Goes, Zwolle en Den Haag willen volgens vakbondsbestuurder Carlo Snoek niet met hun gezin verhuizen naar Amsterdam.

06 juni '24 (11:10)

Landal Vakantiepark de Strabrechtse Vennen officieel geopend maar nog niet af

Sinds afgelopen weekend is het Landal Vakantiepark de Strabrechtse Vennen officieel geopend. Het vakantiepark bevindt zich in het Noord-Brabantse Someren, tussen de Strabrechtse Heide en Nationaal Park De Grote Peel. Er zijn 170 vakantiewoningen opgeleverd en er is straks een familierestaurant met panoramaterras met uitzicht op de recreatieplas. De eerste gasten hebben uiteenlopende meningen over het nieuwe park. De een vindt de huisjes en faciliteiten geweldig en de ander had graag meer groen gezien. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.