Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn volgens Airbnb de meest gastvrije plekken van Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort iedereen aan om veilig te reizen en de maatregelen te volgen. Dit meldt Airbnb.
Het zijn niet alleen de reisbeperkingen die ervoor zorgen dat Nederlanders meer staycations boeken – ook de gastvrijheid dichtbij huis speelt een rol. Airbnb maakt vandaag de meest gastvrije plekken in Nederland bekend.* Gasten zijn met name gecharmeerd van het pittoreske Heemstede en het natuurrijke Veldhoven, en worden gastvrij onthaald in alle provincies. 
 

Nederlands meest gastvrije plekken 

 
  1. Heemstede
  2. Veldhoven
  3. Edam
  4. Lisse
  5. Alphen aan den Rijn
 

Inkomsten van hosts in landelijke gebieden stijgt 

 
Hosts in landelijke gebieden hebben geprofiteerd van een stijging in inkomsten deze herfst. Verhuurinkomsten in Drenthe zijn bijna verdubbeld. In Friesland zijn de inkomsten met bijna 70 procent gestegen, in Gelderland en Overijssel groeiden de inkomsten met 40 procent van 1 september tot 7 oktober 2020, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hosts in deze provincies verdienden gezamenlijk meer dan 4,5 miljoen euro.** 
 
Via Airbnb kunnen gasten plekken ontdekken buiten de gebaande toeristische paden, waarmee de voordelen van toerisme worden gespreid. Afgelopen jaar spendeerden Airbnb gasten meer dan een miljard euro in Nederland, waarmee zij voor banen zorgen en lokale gemeenschappen en ondernemingen ondersteunen. 
 

De Airbnb gemeenschap veilig houden – nieuwe updates in de gezondheid- en veiligheidsrichtlijnen. 

 
Alle hosts moeten tussen de verblijven van gasten het aangescherpte schoonmaakprotocol van Airbnb volgen. 
 
*De plekken in Nederland met het hoogste percentage advertenties met 5-sterren reviews, van September 2019-Augustus 2020 
**Host inkomsten uit Airbnb van 1 september-7 oktober 2020  
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
20 juni '24 (10:58)

Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

19 juni '24 (14:24)

EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

19 juni '24 (11:42)

Bungaloweigenaar moet zonnepanelen van dak vakantiehuis verwijderen

De rechtbank in Noord-Holland heeft bepaald dat de eigenaar van een bungalow op vakantiepark ‘t Geestemerambacht in Schoorldam de zonnepanelen op het dak moet verwijderen. Dit zou in strijd zijn met de erfpachtvoorwaarden, meldt Solar Magazine.

18 juni '24 (14:19)

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

18 juni '24 (10:13)

Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

18 juni '24 ( 9:48)

NVM: run op vakantiewoningen nam af in 2023

Vorig jaar zijn er een derde minder vakantiewoningen verkocht dan in 2022. Daarmee zijn de aantallen lager dan in de topjaren 2021 en 2022. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, 2023’ van NVM. Wel is de gemiddelde prijs voor een vakantiewoningen licht gestegen in vergelijking met 2022. In 2023 betaalde je gemiddeld 228.000 euro voor een vakantiewoning. Dat meldt NVM.

17 juni '24 (11:28)

Vermoedelijke brandstichting op vakantiepark Hooge Mierde

Afgelopen zaterdagavond woedde er een brand in twee chalets op vakantiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Er waren geen mensen in de chalets doen de brand uitbrak, meldt 112Brabant.

14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.