Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Hotelbranche kan pas herstellen van crisis als coronavaccin er is'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De Nederlandse hotelbranche zal pas echt kunnen herstellen van de harde klappen door de coronacrisis als er een vaccin tegen het virus komt. Dat schrijft het adviesbureau voor de hotelbranche Horwath HTL in een rapport over de sector.
Uit het rapport komt naar voren dat Nederlandse hoteliers sterk zijn geraakt door de virusuitbraak en de lockdownmaatregelen om de pandemie tegen te gaan. De gemiddelde bezettingsgraad van hotels komt dit jaar naar verwachting gemiddeld 45 procent lager uit dan in 2019, met ook lagere kamerprijzen. In 2019 beleefde de hotelsector in Nederland juist nog een recordjaar.
 

Amsterdam zwaarder getroffen

Hotels in Amsterdam en op Schiphol worden sterker getroffen door de crisis dan die in de rest van het land vanwege de grote afhankelijkheid van de luchthaven en het internationale toerisme. In hotels in andere toeristische gebieden van Nederland gaan de zaken wat minder slecht omdat vanwege corona mensen veel meer op vakantie gingen in eigen land in plaats van in het buitenland.
 

Verlies

Volgens het onderzoek verwacht bijna 40 procent van de hoteliers dit jaar een verlies te gaan lijden, bij ook lagere omzetten. Wel wordt met voorzichtig optimisme naar de toekomst gekeken. Hoteliers denken dat volgend jaar de bezettingsgraad weer gaat stijgen, al zal die doorgaans nog wel onder het niveau van 2019 liggen. De meeste hoteliers denken ook niet dat de kamerprijzen dan weer op het niveau van voor de crisis uitkomen.
 

Coronavaccin

Al met al zeggen de hoteliers dat volledig herstel van de crisis voor een groot deel afhankelijk is van de ontwikkeling van een coronavaccin. Medio 2022 zou de bezettingsgraad dan weer terug op het niveau van 2019 moeten zijn, met ook herstel van de kamerprijzen aan het einde van 2022. Hotels in Amsterdam zijn wat voorzichtiger en verwachten gemiddeld pas in 2023 terug op het oude niveau te zijn.
 
Door: ANP
08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.

07 mei '24 (10:42)

Vakantiegangers positief over touroperators

Vakantiegangers hebben niet veel aan te merken op de touroperators. Gemiddeld krijgen zij een score van +63 op klanttevredenheid. Eliza was here scoort het hoogst met +89. Wat ook opvalt is dat jongeren over het algemeen kritischer zijn dan 50-plussers. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Touroperators, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 7.000 respondenten. 

07 mei '24 ( 8:48)

Daling inflatie in april te wijten aan lagere prijzen verblijf bungalowpark

De inflatie in Nederland is in april uitgekomen op 2,7 procent, tegen 3,1 procent in maart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een definitief cijfer dat overeenkomt met een snelle raming. Volgens het CBS is die daling vooral het gevolg door lagere prijzen voor verblijven in bungalowparken.

06 mei '24 (11:57)

‘Duurste recreatiewoning’ van Nederland verkocht voor acht miljoen

Makelaarskantoor Verhage & Lemahieu heeft een goede dag gehad. Die verkocht namelijk een nogal prijzige penthouse. Voor een luttele acht miljoen euro ging het onder de hamer. Daar krijg je ook een huis voor dat luxe ademt, meldt Brabants Dagblad.

06 mei '24 ( 9:47)

Dit zijn de favoriete provincies van Nederlandse camperaars

Terwijl het camperseizoen is gestart en de wegen steeds drukker worden, kiezen Nederlandse camperaars het meest voor de schoonheid en diversiteit van ons eigen land. Dat blijkt uit onderzoek naar campergedrag onder vierduizend respondenten, uitgevoerd in april door Campercontact, een platform voor camperaars. Ook blijkt dat een camperaar gemiddeld drie nachten op dezelfde plek blijft en daarbij dagelijks 61 euro uitgeeft.

02 mei '24 (10:55)

Omwonenden toekomstig vakantiepark Kaag en Braassem willen ook aangepast plan aanvechten

De gemeente Kaag en Braassem heeft ontwikkelaar Blokland en exploitant Dormio toestemming gegeven om het aangepaste plan te doorontwikkelen. Een eerder plan werd al afgebrand door bewoners en daar kan dit nieuwe plan ook op rekenen. Volgens de plannen worden er aan de Westerdijk in Leimuiden 130 vakantiewoningen gebouwd, zonder weg naar de Willem van der Veldenweg. Tegenstanders vrezen hierdoor grote verkeersdrukte op de Westerdijk. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

01 mei '24 (11:57)

Opening vakantiepark Nordic Nature in Erica vertraagd

In Erica komteen groot bungalowpark genaamd Nordic Nature te staan. Die zou in eerste instantie volgend jaar open gaan, maar door vertraging wordt dat een jaartje later, in 2026. Volgens projectleider Björn Mulder van Covast Real Estate komt dit door het uitlopen van onderzoek en procedures. Op het park komen in totaal 400 bungalows te staan op een grond van 100 hectare. Kosten: 200 miljoen euro. Wel biedt het zo’n 200 banen, meldt ZO34.

29 april '24 ( 9:02)

Agressieve hotelgast slaat en bijt agenten in Goes

Een 42-jarige man uit Kloetinge is aangehouden na het mishandelen van een paar agenten in Goes. De man meldde zich vrijdagmiddag bij een hotel aan de Grote Markt in Goes en zei dat hij er een kamer had geboekt. Hij kon zich echter niet legitimeren en werd gevraagd te vertrekken.

26 april '24 (12:05)

Dertien nieuwe camperplaatsen geopend in Nederland

De afgelopen twee maanden zijn de voorbereidingen voor het nieuwe camperseizoen volop van start gegaan. Daarbij zijn er ook een aantal nieuwe camperplaatsen in ons land geopend. Een daarvan is Hoeve Mauritsoord in Dinteloord, Noord-Brabant. In een rustige omgeving sta je daar in een weiland van een voormalige boerderij, vlakbij de natuur, meldt NKC.

26 april '24 ( 8:44)

ABN AMRO: campings worden steeds populairder in meivakantie

Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.