Buurtcamping Thuisblijfvakantie

Door de coronacrisis is er meer behoefte dan ooit aan ontmoeting en vakantie. Door datzelfde corona kunnen bijna alle vijftig geplande Buurtcampings dit jaar niet doorgaan. Daarom organiseert Stichting De Buurtcamping deze zomer de Thuisblijfvakantie. Zodat iedereen toch op vakantie kan en meteen buurt en buren beter leert kennen. De aftrap van het Thuisblijfvakantie seizoen is in het weekend van 3 tot en met 5 juli. Dit meldt De Buurtcamping.

Sinds de allereerste editie in 2013 is De Buurtcamping hard op weg om heel Nederland te veroveren. Het simpele idee: tijdens een vakantie in eigen park mensen – die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten – toch met elkaar in contact brengen. Vorig jaar waren er al 35 campings georganiseerd en dit jaar zouden er 50 door heel Nederland komen. Door corona gaan deze bijna allemaal niet door.
 

De grote Thuisblijfvakantie

 
Het team van Stichting De Buurtcamping is gaan nadenken hoe ze ondanks de maatregelen toch een bijdrage kan leveren aan een inclusieve en sociale samenleving én hoe ze mensen een toch een vakantie kan bieden. 
Initiatiefnemer Roderik Schaepman: “We denken dat we de ideale vakantiebestemming hebben gevonden en dat die dichterbij is dan je denkt: Thuis! De goedkoopste all inclusive vakantie die er is: er is altijd plek, je hebt geen inpakstress of files, je spreekt de taal én je nieuwe vakantievriend(in) of -liefde woont gewoon om de hoek. Daarom organiseren we deze zomer: de grote Thuisblijfvakantie.”
 

Speciale editie van De Buurtcamping

 
Deze speciale editie van De Buurtcamping start in het weekend van 3 tot en met 5 juli met een landelijke aftrap en duurt de hele zomervakantie. Iedereen die wil kan op debuurtcamping.nl vanaf 3 juli gratis het speciaal hiervoor gemaakte Thuisblijf Vakantieboek downloaden. Ook is er een landelijke online programmering met onder andere optredens van Charly Luske en Gerson Main via privépodia en zijn er bijvoorbeeld yoga- en tekenworkshops en een vakantiefotowedstrijd. Door het hele land organiseren de verschillende lokale Buurtcampingteams aanvullende activiteiten in de buurt en online. 
 
Door: Nationale Recreatiegids