Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hulst en Hulsbeek zorgen voor 55 nieuwe camperplaatsen in Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het camperplaatsaanbod in Nederland is uitgebreid met 55 staplekken, dankzij de opening van twee nieuwe locaties. In Oldenzaal (Overijssel) is Toppark 't Hulsbeek geopend, goed voor vijftig plaatsen, en in Vogelwaarde, vlakbij het Zeeuwse vestingstadje Hulst, is een camperplaats met nog eens vijf plekken in gebruik genomen. Dit meldt de NKC.
Aan de aanleg van de camperplaats in Oldenzaal werd in het najaar van 2018 begonnen, en niet met de minste ambitie. In een interview afgelopen juni met de Twentse krant Tubantie zeiden de initiatiefnemers Charles de Mönnink en René Hampsink al dat hun Toppark "het mooiste camperpark van Nederland" zou worden. De kosten van het project werden indertijd geraamd op 250.000 euro, mede gedragen door de provincie; die hoopt ermee het toerisme in de regio te stimuleren.
 

Skateboardbaan en wellness

 
De camperplaats is gelegen op het terrein van recreatiepark Het Hulsbeek, waar recreatieplassen zijn te vinden, evenals een skateboardbaan, wellnessfaciliteiten en horeca. Het camperpark is goed geoutilleerd: water, elektriciteit, loosplaatsen en een sanitairgebouw; het is er allemaal. 
 

Voor de Zeeuwse festivalganger

 
Ook  de camperplaats bij Hoeve Konstance in het Zeeuwse Vogelwaarde is voorzien van water en elektriciteit. Daarnaast mogen er hier kampvuren worden gemaakt, en is er op deze locatie ook ruimte voor honden – speciaal voor hen is er een veld –, kan er worden paardgereden in een overkapte wei en zij er veel visvijvers in de buurt te vinden. Ook in de buurt: het vestingstadje Hulst, waar van 31 mei tot en met 2 juni festival Vestrock plaatsvindt. Grote kans dat de nieuwe nabijgelegen camperplaats (vijf plekken) dan vol staat.
 
Door: Nationale Recreatiegids
14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.

13 juni '24 (11:30)

Van uitstel komt toch geen afstel: bouw Hotel & Resort De Hondsrug eindelijk van start

Het heeft even moeten duren, maar deze week is de bouw van Hotel & Resort De Hondsrug van ontwikkelaar Dormio eindelijk gestart. Eigenlijk wilde Dormio in 2022 al beginnen met de bouw ervan, maar door bezwaren van omwonenden, stijgende bouwkosten en minder vraag naar vakantiehuizen werd dat telkens uitgesteld. Dit meldt RTV Drenthe.

12 juni '24 (11:53)

Gemeente Midden-Groningen wil weer handhaven op permanente bewoning

Als het aan het college van B&W van de gemeente Midden-Groningen ligt wordt er weer gehandhaafd op de permanente bewoning op vakantieparken. Dat is voornamelijk in het belang van de lokale ondernemers en de economie, meldt RTV Noord.

12 juni '24 (10:05)

Geen referendum over vakantiepark Het Rutbeek: bouw 250 bungalows kan doorgaan

Gemeente Enschede heeft de knoop doorgehakt. Het vakantiepark in Enschede, Het Rutbeek, krijgt een omvang van 250 vakantiewoningen. Daar heeft de gemeenteraad groen licht voor gegeven. Het referendum over het vakantiepark is daarmee opgeschort, meldt RTV Oost.

11 juni '24 (13:18)

Ook in Noord-Holland zijn campingeigenaren bang voor ‘onbetaalbare vakanties’

Dat vooral mensen met een kleine portemonnee worden geraakt door de btw-verhoging op logies lijkt een gegeven. Het nieuwe kabinet is van plan om de belasting van 9 procent te verhogen naar 21 procent. Daardoor betaal je al snel tientallen euro’s extra voor een overnachting. Ook op vakantieparken in Noord-Holland groeien de zorgen, meldt NH Nieuws.

10 juni '24 (15:16)

Ruzie op camping in Veere: man valt bekende aan met ploertendoder

Afgelopen nacht is een ruzie tussen twee bekenden op een camping in het Zeeuwse Veere uitgelopen tot de aanhouding van een 40-jarige man. Daarbij zou de man de andere man, tevens een bekende, met een ploertendoder op het hoofd hebben geslagen. Hij is met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, meldt PZC. 

10 juni '24 (14:49)

Vakantiehuizen in Drentse Schipborg krijgen geen woonbestemming

Met een onderzoek van de gemeente Aa en Hunze in Drenthe moest worden gekeken naar de mogelijkheid om de vakantiehuizen aan de Zeegserweg in Schipborg een woonbestemming te geven. De conclusie van de gemeente: nee. Er zou te veel geluidsoverlast zijn door de N34, meldt RTV Drenthe. 

07 juni '24 (13:32)

Camping Enkhuizen maakt zich zorgen over komst parkeerterrein

Medewerkers en omwonenden van camping De Vest in Enkhuizen zijn bang dat de mogelijke komst van een parkeerterrein naast de camping overlast gaat veroorzaken. De gemeente wil hiermee de parkeerdruk in de stad verlagen. Mogelijk gaat dit echter ten koste van de rust op de camping en zitten vakantiegangers vervolgens in de uitlaatgassen terwijl ze luisteren naar zingende motoren. Dat meldt NH Nieuws.