Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Social media laat zien: Center Parcs zit in het DNA van veel Nederlanders

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

De aankondiging van Center Parcs dat het zeven van zijn grootste vakantieparken gaat renoveren houdt de gemoederen flink bezig op social media. Velen hopen dat de "typische Center Parcs-sfeer" behouden blijft, zo valt op te maken uit berichten op Facebook. Dit meldt de NOS.

Veel Nederlanders hebben ooit gebivakkeerd in een Center Parcs-bungalow; een midweekje weg met familie, een weekend bier drinken met vrienden, heidagen met het bedrijf: Center Parcs leent zich voor veel. Het was dus te verwachten dat de gisteren aangekondigde renovatieplannen (à 500 miljoen euro) de meningenmachine op social media zou aanwakkeren. Velen zijn blij met het verbouwingsvoornemen, zo lang er maar niet te véél verandert. 
 

Niet zo boerig als een camping

 
Zo zegt Imre Kruis-Blijerveld, die al sinds haar jeugd Center Parcs bezoekt, en er nu met haar eigen gezin komt: "Ik hoop dat ze de typische Center Parcs-sfeer kunnen behouden. Het is juist nostalgisch: de bungalows hebben een knullig sfeertje. Ik denk dat dat mensen trekt: ze kunnen zichzelf zijn. Voor de mensen die kamperen niet zien zitten, is het nét iets luxer dan een tent en niet zo boerig als een camping." Lichtjes sleutelen aan de inrichting kan volgens haar overigens geen kwaad: "Je zit binnen op tuinmeubelen. Als je een film wil kijken, zit dat voor geen meter."
 

Dronken dansen op het dak

 
Gerbrand Minkjan herinnert zich vooral de weekenden met vrienden die gecentreerd waren rondom het thema 'bier': "Tijdens die weekenden waren we jong en onsterfelijk", zegt hij lachen. "Zo stond ik ooit binnen een uur op het dak van een huisje te dansen. Mijn vrienden dachten dat het niet kon, maar ze hadden het fout. We liepen 's nachts dronken door het park, tussen de huisjes met slapende gezinnen. Ik hoop dat die sfeer er straks nog steeds is."
 

Dertig jaar dezelfde kleuren

 
Toch is de teneur vooral dat renovatie per saldo een goede zaak zou zijn voor Center Parcs. Rick Manten, al drie decennia een trouwe bezoeker: "Het was een beetje troosteloos. Toen ik in december in het park kwam, was de inrichting nog precies hetzelfde als dertig jaar geleden. De meubels en de kleurkeuze zijn heel gedateerd." Hij vulde een bezoekersenquête in die er niet om loog. Lachend: "Ik denk dat ze daarnaar geluisterd hebben."
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids
20 juni '24 (10:58)

Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

19 juni '24 (14:24)

EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

19 juni '24 (11:42)

Bungaloweigenaar moet zonnepanelen van dak vakantiehuis verwijderen

De rechtbank in Noord-Holland heeft bepaald dat de eigenaar van een bungalow op vakantiepark ‘t Geestemerambacht in Schoorldam de zonnepanelen op het dak moet verwijderen. Dit zou in strijd zijn met de erfpachtvoorwaarden, meldt Solar Magazine.

18 juni '24 (14:19)

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

18 juni '24 (10:13)

Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

18 juni '24 ( 9:48)

NVM: run op vakantiewoningen nam af in 2023

Vorig jaar zijn er een derde minder vakantiewoningen verkocht dan in 2022. Daarmee zijn de aantallen lager dan in de topjaren 2021 en 2022. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, 2023’ van NVM. Wel is de gemiddelde prijs voor een vakantiewoningen licht gestegen in vergelijking met 2022. In 2023 betaalde je gemiddeld 228.000 euro voor een vakantiewoning. Dat meldt NVM.

17 juni '24 (11:28)

Vermoedelijke brandstichting op vakantiepark Hooge Mierde

Afgelopen zaterdagavond woedde er een brand in twee chalets op vakantiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Er waren geen mensen in de chalets doen de brand uitbrak, meldt 112Brabant.

14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.