Normal_rss_entry-162851

Regisseur en acteur Hans Langhout, de partner van journalist Jacques d’Ancona, gaat een nieuwe musical maken over Assepoester.

De nieuwe bewerking van het bekende sprookje is komend seizoen van eind september tot en met eind mei in de Nederlandse theaters te zien. De première is op 21 oktober in het Parktheater in Eindhoven, maakte Langhout maandag bekend.

Assepoester vertelt over een meisje dat door haar boze stiefmoeder en stiefzussen wordt gedwongen al het huishoudelijke werk te doen. Als de koning, op zoek naar een echtgenote voor zijn zoon, een groot bal organiseert, mag Assepoester van haar kwelgeesten niet mee naar het feest. Gelukkig schiet haar petemoei haar te hulp.

“Op de kenmerkende wijze van Langhout Theater wordt dit bekende sprookje met een eigen twist op humoristische en leuke wijze verteld, met vrolijke liedjes en uiteraard weer schitterende kostuums”, aldus de man van Jacques d’Ancona. De hoofdrollen worden gespeeld door Sanne Franssen, Marieke Goemans, Nino de Ruiter, Annebeth Moolenburgh en Kylian de Rooij.

Door: ANP